/
Liki 4,4 miljoonaa tyttöä silvotaan vuosittain – tyttö, joka kymmenes sekunti.
Joka kolmas maailman naisista kokee väkivaltaa elämänsä aikana.
Ilmastonmuutokseen sopeutuen, naisille tuloja rakentaen.
Solidaarisuus toimii kaikissa hankkeissaan yhteistyössä paikallisten järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. Näin varmistamme, että muutos siirtyy norsunluutorneista suoraan yhteisöihin ja paikallinen kansalaisyhteiskunta saa tilaisuuden vahvistua.
Toimimme tällä hetkellä kolmella alueella Itä-Afrikassa.
Menneisyydessä olemme toimineet myös Ugandassa ja Nicaraguassa.
Eli kuinka me oikein teemme työtämme käytännössä.
Kiertotaloutta, toimeentulon mahdollisuuksia ja uutta yritystoimintaa Kisiissä.
Parisataa tyttöä vuodessa saa turvan silpomiselta ARP-turvaleireillämme.
Seksuaaliterveyttä ja yrittäjyyttä samassa paketissa Somalimaan pakolaisleirillä.
Kuinka luomme kestäviä työpaikkoja ja elämän edellytyksiä ilmastokriisin riivaamilla alueilla.
Muutos lähtee yhteisöiden sisältä - ja siinä työssä julkiset ja kollektiiviset julistukset ovat tehokkaita.
Monien naisten toimeentulo katkeaa usein rahoitukseen. Mutta osuuskunnat ja muut mikrolainoja tarjoavat tuovat siihen ratkaisun.
Solidaarisuuden työn tavoitteena on parantaa naisten asemaa Itä-Afrikassa ja toimia sillanrakentajana niin muutoksessa kuin paikallisen kansalaisyhteiskunnan vahvistamisessa.
Me keskitymme tyttöjen sukuelinten silpomisen ja naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön sekä naisten kestävän toimentulon rakentamiseen. Työmme yhdistää näitä elementtejä hankkeissaan, koska niiden yhteisvaikutus rakentaa vakaampaa pohjaa naisten asemalle.
Työtämme ohjaavat säätiön vuoteen 2030 luotaava strategia, nelivuotiset kehitysohjelmamme sekä vuosittainen suunnittelu kumppanijärjestöiden kanssa.
Me emme voi yksin parantaa naisten asemaa Itä-Afrikassa. Siihen tarvitaan paikallista kansalaisyhteiskuntaa, pitkäaikaisia kumppanuuksia sekä ruohonjuuritason työtä ja omistautumista paikallisissa yhteisöissä.
Siksi me toimimme aina paikallisten kumppanien kanssa ja meillä on jokaisessa maassa oma työtä koordinoiva maatoimistomme.
Tavoitteenamme on parantaa naisten asemaa ja oikeuksia pysyvästi. Sen saavuttaminen vaatii meidän muutosteoriassamme sekä väkivallan kitkemistä että taloudellisten mahdollisuuksien luomista. Haluamme, että jokaisella naisella ja tytöllä on mahdollisuus haluamaansa tulevaisuuteen, vailla pelkoa väkivallasta tai syrjinnästä.
Siksi hankkeemme pyrkivät yhdistämään kummatkin elementit samaan aikana. Joku puhuisi nexus-lähestymisestä, me puhumme toimivasta konseptista.
Joskus olosuhteet muuttuvat nopeasti tai uusi ilmiö nostaa päätään. Esimerkiksi tyttöjen sukuelinten silpomisen medikalisaatio on tällainen ilmiö: kun yhteisöt oppivat silpomisen haitoista, on yksi seuraus ollut, että terveydenhuollon parissa työskentelevät ovat alkaneet tarjota palvelujaan "turvallisemmaksi" toimenpiteeksi.
Mutta koska toimimme syvällä yhteisöissä kumppaniemme kanssa, pystymme reagoimaan nopeasti. Nykyään terveydenhuollon ammattilaisten kanssa työskentely on tärkeä osa strategiaamme.
Pysyvä muutos tarvitsee paikallista kansalaisyhteiskuntaa. Me toimimme yhteistyössä sen kanssa, koska heillä on osaamista, kontakteja ja paikallinen preesens - mutta myös siksi, että joku päivä meitä ei enää tarvittaisi, vaan työ jatkuu vahvan paikallisen kansalaisyhteiskunnan harteilla.
Siksi me haluamme olla täysin läpinäkyviä toiminnassamme. Kansalaisyhteiskunta on yhtä vahva kuin luottamus siihen. Virheitä voi sattua, mutta ne pitää kohdata ja korjata. Siksi me panostamme vahvasti myös paikallisten järjestöjen toiminnan tukemiseen.