fbpx
Yhteystiedot

Pulmapeli haastaa ratkomaan ilmastokriisiä

Miten ilmastokriisin kanssa eletään maailman köyhimmillä ja kuivimmilla alueilla? Solidaarisuuden Viimeinen pisara -pulmapeli haastaa oppilaat ratkomaan kuivuuteen ja ruokaturvaan liittyviä kysymyksiä. Eri tehtävien myötä nuoret tutustuvat Somalimaan naisten ja miesten elämään ja siihen, miten he sopeutuvat ilmastonmuutoksen ja kuivuuden tuomiin haasteisiin. Tehtävät sisältävät aitoja tarinoita somalimaalaisten itsensä kertomana. Näin kaukaiselta tuntuvat ongelmat tulevat hyvin lähelle.

Lue Viimeinen pisara -pulmapelin esite (pdf)

Tilaa maksuton kouluvierailu

Kaukaiselta tuntuvat ongelmat tulevat hyvin lähelle, kun oppilaat tutustuvat aitoihin tarinoihin somalimaalaisten itsensä kertomana.

Viimeinen pisara -pelin idea on löytää haasteisiin ratkaisuja. Pelin viisi pääteemaa ovat sukupuoliroolit ja naisten merkitys, veden kestävä kulutus, ilmastonmuutos, kasvihuoneiden merkitys ja toimeentulon parantaminen uusien kasvilajien avulla.

Peli soveltuu 6.-luokkalaisille, yläkouluihin ja lukioihin. Suosituspituus oppitunnille on 75-90 minuuttia.

Voit tilata maksuttoman pelin ja oppitunnin luokallesi osoitteesta liisa.nerg@solidaarisuus.fi. Liitäthän viestiisi toivomasi päivämäärän ja kellonajan, koulusi nimen ja osoitteen, luokan/luokat ja puhelinnumerosi.

Tilaa maksuton pulmapeli luokallesi: liisa.nerg@solidaarisuus.fi