17.06.2021

5 pysäyttävää tositarinaa silpomisesta

Lukuaika 8 min.

Sukuelinten silpomisen kauaskantoiset seuraukset on helppo nähdä, kun antaa sen kokeneiden tai läheltä nähneiden jakaa tarinansa omalla äänellään.

Siispä halusimme koota mielestämme viisi pysäyttävintä henkilötarinaa yhteen, jotta näiden tyttöjen ja naisten kokemukset tulevat kuulluiksi.

Silpomista katuva äiti Salome.

1. Salome – Silpomista katuva äiti

Salome vei esikoistyttärensä silvottavaksi, kun tämä oli kymmenvuotias. Tässä henkilötarinassa Salome elää uudelleen läpi sen hetken, kun hänen tyttärensä silvottiin ja kertoo, millaista on kantaa suurta häpeää. Koska Salomen tytär ei kyennyt olemaan huutamatta silpomisen ajan, hänelle jäi pilkkanimekseen Kirkuja.

LUE SALOMEN TARINA >>

Entinen silpoja

2. Annah – Entinen silpoja

“En tunne mitään syyllisyyttä teoistani.” Näin kommentoi Annah, joka on elämänsä aikana silponut tuhansia tyttöjä. Tässä järkyttävässä henkilötarinassa Annah kertoo kaunistelematta työstään silpojana.

LUE ANNAHIN TARINA >>

Kuvassa Biliah, joka joutui läpikäymään silpomisen lapsena

3. Biliah – Naiseksi kuusivuotiaana

Keniassa silpomista pidetään siirtymäriittinä tytöstä naiseksi. Vaikka tyttö olisi kuinka nuori joutuessaan silvotuksi, hänestä tulee yhteisönsä silmissä nainen. Tässä henkilötarinassa Biliah kertoo siitä, miltä hänestä tuntui, kun hänestä tehtiin kuusivuotiaana valmis avioliittoa varten.

LUE BILIAHIN TARINA >>

Cidina istuu talon kuistin kaiteella

4. Cidina – Silpomattomana pilkattu

Cidina kokee itse ylpeyttä siitä, ettei häntä ole silvottu. Kaikki eivät kuitenkaan hyväksyneet Cidinan vanhempien tekemää valintaa: tyttö on joutunut etsimään uudet ystävät jouduttuaan aikaisempien kiusaamisen kohteeksi.

LUE CIDINAN TARINA >>

Nancy katsoo hymyillen kameraan

5. Nancy – Ylpeästi silpomaton

Sukulaiset saattavat sanoa minulle, ettei minusta koskaan tule vahvaa, kunnon naista silpomattomana. Olen täysin eri mieltä heidän kanssaan.” Nancyn tarina osoittaa, että erilaisuudesta voi tehdä itselleen myös voimavaran. Tämän 13-vuotiaan elämänasenteesta olisi hyvä meidän kaikkien ottaa mallia!

LUE NANCYN TARINA >>

Tule mukaan lopettamaan silpominen.