Yhteystiedot
Eri värisiä nyrkkejä osoittamassa ilmaan lilan taustan päällä

Tehdään tasa-arvosta totta.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi ja varmista kanssamme, että tyttöjen ja naisten oikeudet eivät unohdu.

Kuukausilahjoittaminen on helppoa

Tilaa e-lasku

Täytä tietosi tähän lomakkeeseen ja lähetämme sinulle sähköpostitse henkilökohtaisen lahjoittajanumeron sekä ohjeet e-laskun tilaamiseen kolmen arkipäivän sisällä. Kun olet tilannut e-laskun ja valitset automaattisen hyväksynnän laskulle, tärkeä kuukausilahjoituksesi veloittuu automaattisesti kerran kuukaudessa, eikä sinun tarvitse huolehtia muusta.

Lähetä meille suoramaksutoimeksianto

Täytä ja allekirjoita suoramaksutoimeksianto klikkaamalla alla olevaa painiketta ja postita se meille osoitteeseen Solidaarisuus/Lahjoittajapalvelu, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Me huolehdimme lahjoituksesi käynnistämisestä!

Pienelläkin kuukausittaisella summalla voit vahvistaa tyttöjen ja naisten asemaa.

25 €/kk

Kuusi naista pääsee yrittäjyyskoulutukseen vuoden aikana

15 €/kk

Vuodessa 12 vanhempaa saa koulutuksen tyttöjen oikeuksista, kuten silpomisen vaaroista ja lapsiavioliittojen haitoista

10 €/kk

Autat käymään keskusteluja viranomaisten, päättäjien ja yhteisöjen johtajien kanssa, jotta he lähtevät puolustamaan tyttöjen ja naisten oikeuksia

Miksi tarvitsemme juuri nyt uusia kuukausilahjoittajia?

Me pelkäämme, että kehitysyhteistyöstä tulee hallitusneuvotteluissa poliittista kauppatavaraa. Osa puolueista on jo pitkään ilmoittanut tavoitteekseen kehitysyhteistyöstä leikkaamisen; osa on vielä odottavalla kannalla. Kuitenkin Ukrainan sota, inflaatio ja ylipäätään haastava taloudellinen tilanne tulevat todennäköisesti hallitsemaan agendaa – eikä kehitysyhteistyölle ja globaalille solidaarisuudelle välttämättä löydy sen kaipaamia puolustajia, kun poliittinen peli alkaa.

Kehitysyhteistyöstä saatetaan leikata, koska siitä on helpompi sopia kuin monesta muusta. Globaalin etelän naisten ja tyttöjen ongelmat valitettavasti saattavat unohtua säätytalon pöydissä.

Siksi me ojennamme kätemme kohti sinua. Me ja kumppanimme Itä-Afrikassa tarvitsemme sinua rinnallemme – lähde kuukausitukijaksi!

Mitä meillä on mielessä vuodelle 2023? Ainakin tällaista:

  • Aloitamme toiminnan Etiopiassa ja Puntinmaassa viiden uuden hankkeen voimin.
  • Pureudumme lapsiavioliittojen estämiseen Somalimaassa.
  • Tutkimme esimerkiksi kestokuukautissuojien ja banaanikuidun ympärille rakentuvaa yritystoimintaa, jotka työllistäisivät parhaimmillaan satoja naisia.
  • Rakennamme uutta Afrikka-kuvaa. Me emme halua käyttää tunkkaista uhrikuvastoa, vaan näyttää Itä-Afrikan sellaisena kuin me sen tunnemme: dynaamisena, toiveikkaana, inhimillisenä.
  • Ja kuten aina, teemme tyttöjen sukuelinten silpomisesta historiaa ja rakennamme toimeentuloa neljällä eri alueella, kuudessatoista hankkeessa.

Käytämme lahjoituksesi luotettavasti

Ketteränä suomalaisena järjestönä käytämme lahjoituksesi tehokkaasti. Varoistamme 76 % menee tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen ja köyhyyden poistamiseen, 12 % hyvän hallinnon varmistamiseen ja 12 % uusien lahjoittajien tavoittamiseen. Työtämme tukee Suomen ulkoministeriö.

Solidaarisuuden kulut vuodelta 2020 76 % menee suoraan tyttöjen ja naisten auttamiseen ja 12 % hyvän hallinnon takaamiseen sekä 12 % varainhankintaan

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan tietoa lahjoitukseni vaikutuksista?

Kuukausilahjoittajana saat meiltä säännöllisesti tietoa lahjoituksesi vaikutuksista sähköpostitse sekä kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Solidaarisuuden tukijalehden kotiisi.

Miten varojen käyttöä ja työn etenemistä seurataan?

Keräämme jatkuvasti seurantatietoa työn tuloksellisuudesta ja käyttämiemme menetelmien toimivuudesta. Kerromme työn etenemisestä muun muassa vuosikertomuksessamme. Lisäksi teetämme säännöllisesti ulkopuolisia evaluaatioita. Talousraportit tarkistetaan kerran vuodessa tilintarkastajan kanssa. Lisäksi raportoimme varojen käytöstä vuosittain ulkoministeriölle sekä kahden vuoden välein Poliisihallitukselle.

Mihin lahjoitukseni käytetään?

Lahjoituksellasi parannamme yhdessä naisten ja tyttöjen asemaa, kehitämme uusia toimeentulon muotoja naisyrittäjille ja kuivuudesta sekä ilmastonmuutoksesta kärsiville maaseudun naisille. Toimimme Keniassa ja Somalimaassa. Kaikkialla toimintaperiaatteemme on sama: teemme pysyvää, kestävää muutosta paikallisten muutosagenttien tukemana. Lahjoituksesi ohjataan sinne, missä tukea tarvitaan eniten.

Mitä hallinnon kulut pitävät sisällään?

Luotettava ja tehokas kehitysyhteistyö ei ole mahdollista ilman hallintokuluja. Hallinnon kulut koostuvat työn suunnittelusta, työn etenemisen seuraamisesta ja sen vaikuttavuuden arvioinnista. Hyvällä hallinnolla takaamme tulokset, läpinäkyvyyden ja varojen tehokkaan käytön.

Mitä ovat varainhankinnan kulut?

Suurin osa keräyskuluista menee siihen, että löydämme sinut. Lahjoittajat eivät tule luoksemme itsestään –keskustelit ehkä varainhankkijamme kanssa, tulit sivuillemme mainoksen kautta tai sait meiltä postia. Kaikkeen tähän kuluu varoja, mutta se on myös keino saada aito muutos aikaan.

Keräyskulujen suuruus riippuu siitä, kuinka onnistumme löytämään lahjoittajan eli sinut. Kuukausilahjoittaminen on tehokkain tapa auttaa.

Keneen voin olla yhteydessä lahjoitustani koskevissa kysymyksissä?

Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamisesta tai haluat tehdä muutoksia kuukausilahjoitukseesi, autamme mielellämme. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita numeroomme 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Miten voin lopettaa kuukausilahjoituksen?

Voit lopettaa kuukausilahjoituksen tai laittaa sen tauolle milloin vain. Laita meille sähköpostia lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Miksi tarvitsette tilinumeroni suoramaksulomakkeeseen?

Kun valitset maksutavaksi suoramaksun, pankki käynnistää automaattisen kuukausilahjoituksen puolestasi. Tätä varten pankki tarvitsee tiedon siitä, miltä tililtä suoramaksu veloitetaan. Lomakkeeseen täytetään iban-tilinumero, joka on tilisi osoite. Emme koskaan kysy henkilökohtaisiin pankkitunnuksiisi liittyviä tietoja.

Kun toimitat allekirjoitetun lomakkeen meille, luomme laskutustiedot järjestelmäämme ja toimitamme lomakkeen pankkiisi, joka huolehtii suoramaksun käynnistämisestä.

Voinko tehdä lahjoittamisen lisäksi muuta?

Voit auttaa meitä tavoittamaan yhä enemmän lahjoittajia. Pyydä ystäväsi mukaan! Voit perustaa oman keräyksen Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/fund/solidaarisuus ja pyytää läheisiäsi lahjoittamaan syntymäpäivä- tai joululahjojen ostamisen sijaan. Arvostamme myös somejulkaisujemme jakamista, se auttaa meitä tavoittamaan yhä uusia ihmisiä. Löydät meidät Instagramista, Twitteristä, LinkedInistä ja YouTubesta.

Haluatko antaa aikaasi, ammattitaitoasi tai erityisosaamistasi paremman maailman rakentamiseksi? Laita viestiä solidaarisuus@solidaarisuus.fi