Kello, jossa on kirkkovenetunnus joka kymmenes sekunti

Nyt Riitti. On aika koota Väki Vahva.

Tyttöjen sukuelinten silpominen on ihmisoikeusloukkaus, joka koskettaa kolmea miljoonaa tyttöä joka vuosi.

Me kokoamme joukon, joka nousee suurta vääryyttä vastaan. Väen, joka puolustaa ihmisoikeuksia loppuun saakka. Väki Vahvan, johon tarvitaan myös sinua.

Liity Väkeen. Alkaen 5 €/kk.

10 €

Paikalliset kumppanit ja aktivistit voivat toteuttaa tiedotusta ja kampanjoita yhteisöissään.

15 €

Vanhempi saa koulutusta silpomisen haitoista, jotta hän ei veisi tytärtään leikattavaksi.

24 €

Tyttö pääsee koulun yhteydessä järjestettävään kerhotoimintaan, jossa hän oppii omista oikeuksistaan ja silpomisen vaaroista.

Liity kuukausilahjoittajaksi.

Liity Väkeen ja ryhdy kuukausilahjoittajaksi e-laskulla

Täytä tietosi ja lähetämme sinulle sähköpostitse henkilökohtaisen lahjoittajanumerosi sekä ohjeet e-laskun tilaamiseksi.

1
2

Mukana muutoksessa

Uskon, että yhdessä pystymme olemaan osa ratkaisua. Jokainen meistä voi olla mukana silpomisen vastaisessa työssä. Ja helpoin teko siihen on lahjoitus.”

Elina Gustafsson

Urheilija, naisten oikeuksien puolustaja

Näin vaikutat, kun olet osa Väkeä:

  • Autat vanhempia luopumaan silpomisperinteestä. Moni jatkaa perinnettä, koska uskoo sen olevan parhaaksi tyttärelleen. Koulutamme vanhempia ja järjestämme tukiryhmiä, jotta yhä useampi rohkenisi luopumaan silpomisesta.
  • Tuet turvaleirejä, jonne silpomisiässä olevat tytöt pääsevät turvaan silpomisen riskiaikana. Sekä tytöt että vanhemmat saavat koulutusta silpomisen haitoista.
  • Autat levittämään tietoa. Tiedotamme silpomisen vaaroista monissa paikallisissa kanavissa: radiossa, televisiossa, sosiaalisessa mediassa, kouluissa ja paikallisissa tapahtumissa.

Toisin sanoen olet mukana tekemässä silpomisesta historiaa Keniassa, Somalimaassa ja Etiopiassa.

Käytämme lahjoituksesi luotettavasti

Ketteränä suomalaisena järjestönä käytämme lahjoituksesi tehokkaasti. Varoistamme 76 % menee tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen ja köyhyyden poistamiseen, 12 % hyvän hallinnon varmistamiseen ja 12 % uusien lahjoittajien tavoittamiseen. Työtämme tukee Suomen ulkoministeriö.

Solidaarisuuden kulut vuodelta 2020 76 % menee suoraan tyttöjen ja naisten auttamiseen ja 12 % hyvän hallinnon takaamiseen sekä 12 % varainhankintaan

Millä muilla tavoin voin aloittaa kuukausilahjoituksen?

Suoramaksutoimeksianto

Voit myös käynnistää kuukausilahjoituksesi suoramaksuna. Tulosta, täytä ja allekirjoita lomake ja postita se meille osoitteeseen Solidaarisuus/Lahjoittajapalvelu, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Me huolehdimme lahjoituksesi käynnistämisestä!

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan tietoa lahjoitukseni vaikutuksista?

Kuukausilahjoittajana saat meiltä säännöllisesti tietoa lahjoituksesi vaikutuksista sähköpostitse sekä kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Solidaarisuuden tukijalehden kotiisi.

Miten varojen käyttöä ja työn etenemistä seurataan?

Keräämme jatkuvasti seurantatietoa työn tuloksellisuudesta ja käyttämiemme menetelmien toimivuudesta. Kerromme työn etenemisestä muun muassa vuosikertomuksessamme. Lisäksi teetämme säännöllisesti ulkopuolisia evaluaatioita. Talousraportit tarkistetaan kerran vuodessa tilintarkastajan kanssa. Lisäksi raportoimme varojen käytöstä vuosittain ulkoministeriölle sekä kahden vuoden välein Poliisihallitukselle.

Mihin lahjoitukseni käytetään?

Lahjoituksellasi parannamme yhdessä naisten ja tyttöjen asemaa, kehitämme uusia toimeentulon muotoja naisyrittäjille ja kuivuudesta sekä ilmastonmuutoksesta kärsiville maaseudun naisille. Toimimme Keniassa ja Somalimaassa. Kaikkialla toimintaperiaatteemme on sama: teemme pysyvää, kestävää muutosta paikallisten muutosagenttien tukemana. Lahjoituksesi ohjataan sinne, missä tukea tarvitaan eniten.

Mitä hallinnon kulut pitävät sisällään?

Luotettava ja tehokas kehitysyhteistyö ei ole mahdollista ilman hallintokuluja. Hallinnon kulut koostuvat työn suunnittelusta, työn etenemisen seuraamisesta ja sen vaikuttavuuden arvioinnista. Hyvällä hallinnolla takaamme tulokset, läpinäkyvyyden ja varojen tehokkaan käytön.

Mitä ovat varainhankinnan kulut?

Suurin osa keräyskuluista menee siihen, että löydämme sinut. Lahjoittajat eivät tule luoksemme itsestään –keskustelit ehkä varainhankkijamme kanssa, tulit sivuillemme mainoksen kautta tai sait meiltä postia. Kaikkeen tähän kuluu varoja, mutta se on myös keino saada aito muutos aikaan.

Keräyskulujen suuruus riippuu siitä, kuinka onnistumme löytämään lahjoittajan eli sinut. Kuukausilahjoittaminen on tehokkain tapa auttaa.

Keneen voin olla yhteydessä lahjoitustani koskevissa kysymyksissä?

Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamisesta tai haluat tehdä muutoksia kuukausilahjoitukseesi, autamme mielellämme. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita numeroomme 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Miten voin lopettaa kuukausilahjoituksen?

Voit lopettaa kuukausilahjoituksen tai laittaa sen tauolle milloin vain. Laita meille sähköpostia lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Miksi tarvitsette tilinumeroni suoramaksulomakkeeseen?

Kun valitset maksutavaksi suoramaksun, pankki käynnistää automaattisen kuukausilahjoituksen puolestasi. Tätä varten pankki tarvitsee tiedon siitä, miltä tililtä suoramaksu veloitetaan. Lomakkeeseen täytetään iban-tilinumero, joka on tilisi osoite. Emme koskaan kysy henkilökohtaisiin pankkitunnuksiisi liittyviä tietoja.

Kun toimitat allekirjoitetun lomakkeen meille, luomme laskutustiedot järjestelmäämme ja toimitamme lomakkeen pankkiisi, joka huolehtii suoramaksun käynnistämisestä.

Voinko tehdä lahjoittamisen lisäksi muuta?

Voit auttaa meitä tavoittamaan yhä enemmän lahjoittajia. Pyydä ystäväsi mukaan! Voit perustaa oman keräyksen Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/fund/solidaarisuus ja pyytää läheisiäsi lahjoittamaan syntymäpäivä- tai joululahjojen ostamisen sijaan. Arvostamme myös somejulkaisujemme jakamista, se auttaa meitä tavoittamaan yhä uusia ihmisiä. Löydät meidät Instagramista, Twitteristä, LinkedInistä ja YouTubesta.

Haluatko antaa aikaasi, ammattitaitoasi tai erityisosaamistasi paremman maailman rakentamiseksi? Laita viestiä solidaarisuus@solidaarisuus.fi