fbpx
Yhteystiedot
- Hätäapukeräys -

Auta perheitä koronakriisin keskellä

Lahjoita nyt >>

Koronakriisi osuu kipeimmin kaikista heikoimmassa asemassa oleviin

Vuosittainen kuivuus, sitä seuranneet tulvat ja satokautta riivaavat heinäsirkat kylvävät tuhoa Somalimaan maaseudulla. Ruokatilanne on jo valmiiksi hälyttävä. Koronapandemia vaikeuttaa heinäsirkkojen torjuntaa ja uhkaa toimeentuloa sekä ihmisten terveyttä.

Kriisien aikana tyttöjen ja naisten alisteinen asema huononee entisestään ja esimerkiksi naisiin kohdistuva väkivalta lisääntyy, kun perheen sisäiset jännitteet kärjistyvät. Koronakriisi altistaa tyttöjä myös sukuelinten silpomiselle, sillä koulujen sulkemisen myötä tyttö voi toipua leikkaamisesta kotona koulunkäynnin keskeytymättä.

Kaikista haavoittuvaisimpia ovat köyhissä oloissa elävät tytöt ja naiset – erityisesti haurailla alueilla elävät, kuten Somalimaan tuhannet sisäiset pakolaiset, jotka elävät alkeellisissa kaupunkien liepeille kyhätyissä kylissä. Pula puhtaasta vedestä, ruoasta ja saippuasta on todellista.

Koronakriisi osuu kipeimmin kaikista heikoimmassa asemassa oleviin.

Työtä tyttöjen ja naisten aseman turvaamiseksi

Huolehdimme, että tyttöjen ja naisten oikeudet toteutuvat myös globaalin kriisin keskellä. Jatkamme työtä tyttöjen sukuelinten silpomisen ja muun naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi ja lopettamiseksi. Luomme turvaverkkoja naisille, jotta heillä on kriisin rauhoituttua mahdollisuus toimeentuloon. Varmistamme haurailla alueilla asuvien ihmisten ruokaturvan myös kriisiaikoina. Tuemme paikallista ruoantuotantoa ylläpitämällä siemenpankkeja ja rakentamalla sadevedenkeruujärjestelmiä.

Avullasi lisäämme tietoutta koronasta ja viemme tarvikkeita apua tarvitseville

Viemme osana muuta toimintaamme hauraille alueille tietoa koronaviruksesta ja sen leviämisen torjunnasta. Toimitamme apua tarvitseville hygieniatarvikkeita, kuten uusia vesipisteitä ja saippuaa sisäisten pakolaisten leireille. Noudatamme koronaohjeistuksia työssämme eri puolilla maailmaa, huolehdimme turvaväleistä ja rajoituksista tarkasti

Sinä voit auttaa. Osallistu hätäapukeräykseen.