Joka kolmas kenialainen nainen on kokenut fyysistä väkivaltaa.
Solidaarisuuden työntekijät juoksevat Naisten kympin 24.5.2025 ja keräävät euron jokaista juostua metriä kohden. Keräyksen tuotot käytetään naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön Itä-Afrikassa.
Naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusloukkaus, joka koskettaa naisia kaikkialla maailmassa. Väkivallan riski on kaikkein suurinta parisuhteessa: Keniassa jopa 41 prosenttia avioliitossa olleista naisista on kokenut fyysistä väkivaltaa. Se on yli kaksinkertainen määrä aviottomiin naisiin verrattuna.
Tue väkivaltaa kokeneita naisia ja auta tekemään loppu naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Lahjoita MobilePaylla numeroon 76362!
Viestinnän suunnittelija
Juoksu
Tehdä henkilökohtainen ennätys (1h10min) ja yrittää nauttia siitä.
Varainhankintapäällikkö
Höyryjunamainen hölkkääjä, ensikertalainen jäniksenä.
Saattaa Lotta tavoiteaikaansa.
Kontrolleri
(Luultavasti) Kävely
Kävellä kymmenen kilometriä. Jos tähdet ovat oikeassa asennossa, jopa hölkätä.
Viestintäpäällikkö
Hölkkä
Etsiä itseään hölkkääjänä ja siinä sivussa selviytyä maaliin asti
Talous- ja hallintokoordinaattori
Kävely/hölkkäys
Hyvä fiilis ja maaliin pääsy.
Lisäämme ymmärrystä lähisuhdeväkivallan eri muodoista ja järjestämme miesten ja naisten ryhmiä, joissa voidaan turvallisesti käsitellä kokemuksia ja syventyä väkivallan taustasyihin.
Kasvatamme naisten taloudellista itsenäisyyttä, jotta naiset eivät olisi puolisoistaan riippuvaisia.
Koulutamme naisryhmiä vertaistukitoimintaan ja lisäämme tietoa väkivallan uhreille saatavilla olevista palveluista sekä rikosilmoituksen tekemisestä.
Lisäämme tietoa silpomisen haitoista ja tuemme perheitä perinteestä luopumisessa.
Keräämme jatkuvasti seurantatietoa työn tuloksellisuudesta ja käyttämiemme menetelmien toimivuudesta. Kerromme työn etenemisestä muun muassa vuosikertomuksessamme. Lisäksi teetämme säännöllisesti ulkopuolisia evaluaatioita. Talousraportit tarkistetaan kerran vuodessa tilintarkastajan kanssa. Lisäksi raportoimme varojen käytöstä vuosittain ulkoministeriölle sekä kahden vuoden välein Poliisihallitukselle.
Lahjoituksellasi parannetaan naisten ja tyttöjen asemaa Keniassa, Somalimaassa ja Etiopiassa. Tuellasi vähennämme naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vaikuttamalla asenteisiin ja lisäämällä tietoa väkivallan eri muodoista. Järjestämme muun muassa miesten ja naisten ryhmiä, joissa voidaan turvallisesti käsitellä kokemuksia ja syventyä väkivallan taustasyihin. Ryhmissä lisätään myös ymmärrystä väkivallan eri muodoista. Lisäksi lisäämme tietoa siitä, mistä naiset voivat saada apua kohdatessaan väkivaltaa.
Ketteränä suomalaisena järjestönä käytämme lahjoituksesi tehokkaasti. Varoistamme 76 % menee tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen ja köyhyyden poistamiseen, 9 % hyvän hallinnon varmistamiseen ja 15 % uusien lahjoittajien tavoittamiseen. Työtämme tukee Suomen ulkoministeriö.
Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamisesta tai haluat tehdä muutoksia kuukausilahjoitukseesi, autamme mielellämme. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita numeroomme 010 501 2120 (ma–to klo 10–12 ja 13–15).
Voit lopettaa kuukausilahjoituksen tai laittaa sen tauolle milloin vain. Laita meille sähköpostia lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).
Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi myös e-laskulla tai suoramaksulla. Laita meille viestiä lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi ja lähetämme sinulle ohjeet lahjoituksen käynnistämiseksi. Lahjoitusta varten tarvitsemme osoitetietosi, puhelinnumeron, syntymäajan sekä lahjoituksesi tiedot: summa ja eräpäivä (kuun 16. tai viimeinen päivä). Lahjoittamisen ehdot löydät täältä.
Haluatko tulla mukaan juoksemaan ja kerätä kanssamme 10 000 euroa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön? Laita meille viestiä solidaarisuus@solidaarisuus.fi.
Voit myös perustaa oman keräyksen ottamalla yhteyttä lahjoittajapalveluumme lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi. Arvostamme myös somejulkaisujemme jakamista, koska se auttaa meitä tavoittamaan yhä uusia ihmisiä. Löydät meidät Instagramista, Facebookista ja Tiktokista.
Kansainvälinen Solidaarisuussäätiö on vuonna 1970 perustettu suomalainen kehitysyhteistyöjärjestö, joka työskentelee naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta.
Olemme tyttöjen sukuelinten silpomisen ja naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen työn sekä naisten taloudellisten oikeuksien asiantuntijoita.