Vapaaehtoistehtävät

Kenialaisia lapsia niityllä

Vaikuttajavapaaehtoiset

Vaikuttajavapaaehtoiset toimivat opettajille suunnatussa tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaisessa projektissa. He järjestävät opettajien koulutustilaisuuksia ja kouluvierailuja / muita tapahtumia. Tavoitteena on opettajien tietotaidon lisääminen silpomisesta yleisemmin sekä aiheen kohtaamisessa. Opettajat saavat myös lisää tietoa siitä, miten ottaa asia puheeksi esimerkiksi vanhempien kanssa.

Vaikuttajavapaaehtoiset ovat silpomiskulttuurin tuntijoita tai/ja terveydenhuollon osaajia.  Vaikuttajat puhuvat silpomisesta omien kokemustensa, kulttuurin tuntemuksensa sekä ammatillisen osaamisensa kautta.

Viestintävapaaehtoiset

Viestintävapaaehtoiset pääsevät osallistumaan Solidaarisuuden viestintään konkreettisella tasolla: litteroimalla haastattelunauhoja, kääntämällä haastatteluja ja kirjoittamalla artikkeleita.

Kampanjavapaaehtoiset

Kampanjavapaaehtoiset osallistuvat kampanjoiden ja tempausten toteuttamiseen ja järjestämiseen. Tehokas ja helppo tapa osallistua kampanjoihin on jakaa kampanjamateriaaleja eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Kerromme vapaaehtoisillemme ensimmäisinä tulevista kampanjoista ja osallistamme heidät mukaan. Kampanjavapaaehtoiset ovat myös Solidaarisuuden kasvot toimiessaan järjestön edustajina tapahtumissa, esimerkiksi opetusalan Educa-messuilla tai Maailma kylässä -festivaaleilla.

Nenäpäivä-vapaaehtoiset

Solidaarisuus on mukana Nenäpäivä-kampanjassa kahdeksan muun järjestön kanssa. Käytämme osuutemme Nenäpäivän tuotosta tyttöjen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön Somalimaassa ja Keniassa, ja naisten toimeentulon parantamiseen Somalimaassa.

Nenäpäivävapaaehtoiset voivat toimia paikallisina lipaskeräyskoordinaattoreina, lipaskerääjinä, järjestää omia tempauksia tai keräyksiä.

Pro bono -asiantuntijat

Pro bono -asiantuntijat jakavat omaa osaamistaan Solidaarisuuden käyttöön. Pro bono -vapaaehtoisena voi toimia esimerkiksi kääntäjiä, markkinoinnin ammattilaisia, valo- / videokuvaajia, opettajia tai jopa juristeja.

 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä: solidaarisuus@solidaarisuus.fi

Kerrothan viestissäsi hieman kokemuksestasi, millaisesta vapaaehtoistyöstä olet kiinnostunut ja milloin olet käytettävissä. Laita mukaan myös nimesi ja yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero, asuinpaikka), niin olemme sinuun yhteydessä.

 

Palaa takaisin vapaaehtoissivulle