01.11.2018

Solidaarisuuden toimintasuunnitelma 2019

Lukuaika 3 min.

Lapsia silpomisen vastaisessa koulutuksessa Keniassa.

Rakennamme visiomme mukaisesti maailmaa, jossa yksikään nainen ei kärsi väkivallasta eikä kukaan elä köyhyydessä. Vuoden 2019  kehitysyhteistyöohjelman keskiössä on tyttöihin ja naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen ja paikallistalouksien vahvistaminen Somalimaassa, Keniassa ja Nicaraguassa.

Vuoden 2019 aikana yhteistyömaissamme on käynnissä 13 hanketta. Osa hankkeista kohdentuu naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseen ja erityisesti tyttöjen sukuelinten silpomisen ennaltaehkäisyyn. Naisten ja perheiden toimeentulon tukeminen avaa mahdollisuuden nostaa keskusteluun sukupuolittuneen väkivallan, silpomisperinteen ja ahtaiden sukupuoliroolien kaltaisia haastavia aiheita.

Ilmastokestävään maatalouteen ja käsityöläisten pienyrittäjyyteen keskittyvää toimeentulotyötä jatketaan Nicaraguassa ja Somalimaassa. Keniassa suunnitellaan ja käynnistetään uusi toimeentuloa vahvistava hanke Kisiin alueella ja se linkittyy työhön naisiin kohdistuvan väkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Edellissyksynä käynnistettyä Solidaarisuuden toteuttamaa tasa-arvofoorumia Kisiissä jatketaan ja kehitetään edelleen.

Lue Solidaarisuuden toimintasuunnitelma vuodelle 2019 (pdf)

Katso myös toimintasuunnitelman liitteet (pdf):
Solidaarisuuden hankekuvaukset vuodelle 2019
Solidaarisuuden talousarvio vuodelle 2019