fbpx
Yhteystiedot
- Loppu silpomiselle -

Koska jokainen tyttö ansaitsee olla silpomaton

Grace Kerubo, Kenia

“Sukuelinten silpominen on suurin kauheus, jota yhteisömme tytöt kohtaavat.”

Miksi silpominen on ongelma?

Tyttöjen sukuelinten silpominen on järjestelmällistä väkivaltaa tyttöjä ja naisia kohtaan. Se on äärimmäinen epätasa-arvon ilmentymä, jolla on kauaskantoisia seurauksia naisen elämään. Silpominen aiheuttaa lukuisia psyykkisiä, emotionaalisia ja fyysisiä terveyshaittoja ja voi pahimmillaan johtaa tytön kuolemaan.

Silpominen Keniassa ja Somalimaassa

200

miljoonaa tyttöä tai naista elää silvottuna maailmassa

6

miljoonaa tyttöä on vaarassa joutua silvotuksi vuosittain

3

miljoonaa alle 15-vuotiasta tyttöä on vaarassa tulla silvotuksi vuosittain

Mukana muutoksessa

"Meidän tehtävämme on tukea paikallisia muutoksentekijöitä, jotka tuntevat itse oman kulttuurinsa parhaimmat keinot saada aikaiseksi pysyvä sosiaalinen muutos."

Meeri Koutaniemi

Valokuvaaja ja dokumentaristi

Lue tarina

Silpominen on mahdollista lopettaa

Silpomisperinne on mahdollista lopettaa, kun tieto silpomisen terveyshaitoista ja tyttöjen oikeuksista leviää yhteisön sisällä. Tarvitaan asennemuutosta aina ruohonjuuritasolta alkaen.

Tule mukaan Silpomaton-kampanjaan

Näin lopetamme tyttöjen sukuelinten silpomisen:

  • Toimimme yhteisöissä, joissa silpominen on hyvin yleistä mutta apua on tarjolla vain vähän. Tavoitteenamme on ennaltaehkäistä silpomista ja rakentaa pysyvä asennemuutos.
  • Tunnemme paikallisten elämää. Kumppanijärjestömme rakentavat muutosta sisältäpäin ja lisäävät aiheen ympärillä käytävää keskustelua yhteisössä.
  • Muutoksessa tarvitaan kaikkia: miehet, naiset, päättäjät, viranomaiset, opettajat ja lapset yhdessä. Etsimme paikkoja, joissa pääsemme vaikuttamaan, kuten koulut, nuorisoryhmät, uskonnolliset tilat ja kyläkokoukset.

Tuloksia silpomisen vastaisessa työssä

Tärkein vaikutus Solidaarisuuden työssä silpomisen lopettamiseksi on tapahtunut asenteissa ja tiedon määrässä. Silpomisesta on alettu puhua kaikilla yhteiskunnan tasoilla avoimemmin: niin päättäjät, uskonnolliset johtajat ja virkamiehet kuin opettajat, lapset ja mies- sekä naisryhmät puhuvat perinteestä uudella tavalla. Silpomista vastustavia järjestöjä on yhä enemmän. Oppilaat osaavat nimetä silpomisen haittavaikutuksia. Miehet ja naiset ymmärtävät, että silpominen aiheuttaa tytöille ja naisille ongelmia, jotka voivat jatkua läpi elämän.

Lue vuosikertomuksemme 2018

1 400

silpomisen vastaista tapahtumaa Keniassa vuonna 2017

83 %

somalimaalaisista poliitikoista vastusti avoimesti silpomista 2017

Auta lopettamaan tyttöjen sukuelinten silpominen.

Lahjoita nyt