Kolme nyrkkiä osoittaa ilmaan

Tehdään tasa-arvosta totta. Yhdessä.

Naisten  oikeuk­sien päivä 2024

Vaikka naisia juhlitaan ruusuin ja lahjoin, suurin lahja on vielä avaamatta.

Auta tekemään tasa-arvosta totta.
Tee lahjoitus Solidaarisuuden työlle naisten oikeuksien edistämiseksi.

Miten Solidaarisuus edistää naisten oikeuksia?

Minimilahjoitus on 5 euroa

Etunimi vaaditaan!
Sukunimi vaaditaan!

* Tarvitsemme syntymäaikasi varmistaaksemme, että olet täysi-ikäinen

Antamiasi tietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Näin tasa-arvo on mahdollista saavuttaa:

100 €

Ammattikoulutus naiselle

50 €

Tukihenkilön koulutus yhteisön väkivaltaa kokeneille naisille

10 €

Koulutusta perheväkivallasta ja sukupuolirooleista

Mitä Solidaarisuus tekee naisten oikeuksien edistämiseksi?

  • Haluamme tehdä tyttöjen sukuelinten silpomisesta historiaa.
  • Pureudumme naisiin kohdistuvan väkivaltaan.
  • Luomme naisille oman työn ja toimeentulon mahdollisuuksia

Toimimme Keniassa, Somalimaassa ja Etiopiassa alueilla, jossa tyttöjen sukuelinten silpomista pidetään aikuistumisriittinä ja naimakelpoisuuden takeena. Alueilla, jossa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa on pidetty rakkauden osoituksena ja normaalina elämänjuonteena. Alueilla, jossa naisten roolina ovat olleet perinteisesti kotityöt, lasten kasvatus ja sitä myötä taloudellinen riippuvaisuus puolisoistaan.

Suunta on kuitenkin oikea:

  • Olemme onnistuneet kumppaniemme kanssa vähentämään silpomisten määrää toiminta-alueillamme merkittävästi jakamalla tietoa sen haitallisuudesta ja tarpeettomuudesta. Esimerkiksi juuri valmistuneessa Somalimaan hankkessaamme tieto silpomisen haitoista nousi yli 98%; osassa Kenian hankkeiden yhteisöjä silpominen on loppunut kokonaan.
  • Naisten työllisyys on parantunut: Somalimaassa aloitamme juuri hanketta kestokuukautissuojien valmistamiseksi, Keniassa tukemiemme osuuskuntiemme toimintaan osallistuu yli 2000 naisviljelijää.

Työtä on kuitenkin tehtävänä: esimerkiksi Keniassa silpomisen haitallisinta ja väkivaltaisinta muotoa harjoitetaan enää vähän, mutta paikallinen sairaaloiden henkilökunta on alkanut tarjoamaan ”turvallisempia palveluita”. Tämä on asia, johon pureudumme kumppaniemme kanssa.

Toisaalta pelkona on, että naisten taloudellinen riippumattomuus ja palkkatyö saattavat aiheuttaa vastareaktion ja jopa lisätä paikallisesti väkivaltaa. Meidän on varmistettava, että naisten kumppanit ovat mukana muutoksessa ja näkevät sen hyödyt koko perheen hyvinvointiin. Emme siis saa unohtaa miesten roolia.

Usein kysytyt kysymykset

Miten lahjoituksesi avulla lopetamme silpomisen
  • Toimimme yhteisöissä, joissa silpominen on hyvin yleistä mutta apua on tarjolla vain vähän. Tavoitteenamme on ennaltaehkäistä silpomista ja rakentaa pysyvä asennemuutos.
  • Tunnemme paikallisten elämää. Kumppanijärjestömme rakentavat muutosta sisältäpäin ja lisäävät aiheen ympärillä käytävää keskustelua yhteisössä.
  • Muutoksessa tarvitaan kaikkia: miehet, naiset, päättäjät, viranomaiset, opettajat ja lapset yhdessä. Etsimme paikkoja, joissa pääsemme vaikuttamaan, kuten koulut, nuorisoryhmät, uskonnolliset tilat ja kyläkokoukset.
Miten varojen käyttöä ja työn etenemistä seurataan?

Keräämme jatkuvasti seurantatietoa työn tuloksellisuudesta ja käyttämiemme menetelmien toimivuudesta. Kerromme työn etenemisestä muun muassa vuosikertomuksessamme. Lisäksi teetämme säännöllisesti ulkopuolisia evaluaatioita. Talousraportit tarkistetaan kerran vuodessa tilintarkastajan kanssa. Lisäksi raportoimme varojen käytöstä vuosittain ulkoministeriölle sekä kahden vuoden välein Poliisihallitukselle.

Mihin lahjoitukseni käytetään?

Lahjoituksellasi parannamme yhdessä naisten ja tyttöjen asemaa, kehitämme uusia toimeentulon muotoja naisyrittäjille ja kuivuudesta sekä ilmastonmuutoksesta kärsiville maaseudun naisille. Toimimme Keniassa ja Somalimaassa. Kaikkialla toimintaperiaatteemme on sama: teemme pysyvää, kestävää muutosta paikallisten muutosagenttien tukemana. Lahjoituksesi ohjataan sinne, missä tukea tarvitaan eniten.

Mitä työmme kulut pitävät sisällään?

Ketteränä suomalaisena järjestönä käytämme lahjoituksesi tehokkaasti. Varoistamme 76 % menee tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen ja köyhyyden poistamiseen, 9 % hyvän hallinnon varmistamiseen ja 15 % uusien lahjoittajien tavoittamiseen. Työtämme tukee Suomen ulkoministeriö.

Solidaarisuuden kulut vuodelta 2020 76 % menee suoraan tyttöjen ja naisten auttamiseen ja 12 % hyvän hallinnon takaamiseen sekä 12 % varainhankintaan
Keneen voin olla yhteydessä lahjoitustani koskevissa kysymyksissä?

Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamisesta tai haluat tehdä muutoksia kuukausilahjoitukseesi, autamme mielellämme. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita numeroomme 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Miten voin lopettaa kuukausilahjoituksen?

Voit lopettaa kuukausilahjoituksen tai laittaa sen tauolle milloin vain. Laita meille sähköpostia lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Minulla ei ole luottokorttia. Voinko silti liittyä kuukausilahjoittajaksi?

Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi myös e-laskulla tai suoramaksulla. Liity lahjoittajaksi täällä ja lähetämme sinulle ohjeet e-laskun käynnistämiseksi.

Voinko tehdä lahjoittamisen lisäksi muuta?

Voit auttaa meitä tavoittamaan yhä enemmän lahjoittajia. Pyydä ystäväsi mukaan! Voit perustaa oman keräyksen Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/fund/solidaarisuus ja pyytää läheisiäsi lahjoittamaan syntymäpäivä- tai joululahjojen ostamisen sijaan. Arvostamme myös somejulkaisujemme jakamista, se auttaa meitä tavoittamaan yhä uusia ihmisiä. Löydät meidät Instagramista, Twitteristä, LinkedInistä ja YouTubesta.

Haluatko antaa aikaasi, ammattitaitoasi tai erityisosaamistasi paremman maailman rakentamiseksi? Laita viestiä solidaarisuus@solidaarisuus.fi