Aja Daffeh ja kaksi mustaa salamaa vihreää tausta vasten.

Me tarvitsemme
sinua ja 199 muuta!

Vuosi 2024 – naisten oikeuksien suuri vuosi!”

”Vuosi 2024: nytkähdys kohti tasa-arvoisempaa maailmaa!”

Tällaisia uutisotsikoita olisi kiva nähdä vuoden päästä.

Ennusmerkit ovat olemassa: silpomisen määrä laskee toiminta-alueillamme, laitamme käyntiin kaksi innovaativista naisten toimeentulon hanketta ja aloitamme työn yhtenä ensimmäisistä kansainvälisistä järjestöistä Etiopian somalialueella.

Tulevaisuutta varjostaa kuitenkin rahoituksemme kestävyys. Orpon hallitus päätti viime vuonna isoista leikkauksista kehitysyhteistyöhön. Tällä hetkellä näyttää, että järjestöjen rahoitukseen tulee iso leikkaus vuonna 2026, mutta hallituksen viimeaikaiset puheet uusista leikkaustarpeista heittävät varjon myös nykyisen rahoituksen ylle.

Sinun kaltaisesi yksityiset lahjoittajat ovat järjestöjen rahoituksen kestävin perusta. Yksityishenkilöt, joiden tukea eivät poliittiset turbulenssit hetkauta ja jotka pysyvät järkähtämättömästi naisten ja tyttöjen oikeuksien puolella.

Tarvitsemme tänä vuonna vähintään 200 uutta kuukausilahjoittajaa. Ole yksi heistä ja varmista, että voimme tehdä työtämme naisten oikeuksien eteen suunnitellusti.

Naisten oikeuksien puolesta, tyttöjen puolella

Radiomasto, josta lähtee eri naisten oikeuksia

Mitä me aiomme tehdä naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta ensi vuonna? 

  • Jatkaa vaikuttavaa työtämme – sillä siinä me olemme hyviä.  Meidän tulee ansaita rahoittajiemme luottamus työllämme, jossa olemme tehokkaita ja taitavia: olemme auttaneet kymmeniä yhteisöjä lopettamaan silpomisen Itä-Afrikassa, tuoneet työtä tuhansille naisille ja toimimme aktiivisesti silpomisperinteen ja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi paikallisella ja kansainvälisellä tasolla. 
  • Puutumme tyttöjen sukuelinten silpomiseen vieläkin terävämmin. Panostamme kansainväliseen vaikuttamiseen ja samalla levittäydymme kumppaniemme kanssa uusiin yhteisöihin. Tulosta syntyy: esimerkiksi Kisiissä kymmenet yhteisöt ovat yhdessä päättäneet lopettaa silpomisen ja Kenian kansanterveystutkimuksen mukaan silpominen on jatkuvassa laskussa 
  • Toimeentulotyön rintamalla tapahtuu isoja: Keniassa banaanikuitu-hankkeemme on kiinnittänyt ison yhteistyökumppanin huomion (kerromme tästä lisää heti, kun voimme!) ja Somalimaassa aloitamme uuden hankkeen alueen kasvavan kalatalouden parissa, jotta yhä useammat naiset löytäisivät työtä ja taloudellista itsenäisyyttä. 
  • Vaikuttaa. Me tunnistamme, että silpomisen vastainen työ tai naisten oikeuksien puolustaminen ei saa aina ansaitsemaansa huomiota tai rahoitusta. Me pyrimme osaltamme varmistamaan, että tämä työ saa Suomessa ja valtionhallinnossa ansaitsemansa huomion – esimerkiksi vetoamalla Unescon suojelun ja lisärahoituksen puolesta. 

Kanssamme olet tekemässä silpomisesta historiaa ja naisten oikeuksista totta.

Käytämme lahjoituksesi luotettavasti

Ketteränä suomalaisena järjestönä käytämme lahjoituksesi tehokkaasti. Varoistamme 76 % menee tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen ja köyhyyden poistamiseen, 12 % hyvän hallinnon varmistamiseen ja 12 % uusien lahjoittajien tavoittamiseen. Työtämme tukee Suomen ulkoministeriö.

Solidaarisuuden kulut vuodelta 2020 76 % menee suoraan tyttöjen ja naisten auttamiseen ja 12 % hyvän hallinnon takaamiseen sekä 12 % varainhankintaan

Millä muilla tavoin voin aloittaa kuukausilahjoituksen?

Suoramaksutoimeksianto

Voit myös käynnistää kuukausilahjoituksesi suoramaksuna. Tulosta, täytä ja allekirjoita lomake ja postita se meille osoitteeseen Solidaarisuus/Lahjoittajapalvelu, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Me huolehdimme lahjoituksesi käynnistämisestä!

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan tietoa lahjoitukseni vaikutuksista?

Kuukausilahjoittajana saat meiltä säännöllisesti tietoa lahjoituksesi vaikutuksista sähköpostitse sekä kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Solidaarisuuden tukijalehden kotiisi.

Miten varojen käyttöä ja työn etenemistä seurataan?

Keräämme jatkuvasti seurantatietoa työn tuloksellisuudesta ja käyttämiemme menetelmien toimivuudesta. Kerromme työn etenemisestä muun muassa vuosikertomuksessamme. Lisäksi teetämme säännöllisesti ulkopuolisia evaluaatioita. Talousraportit tarkistetaan kerran vuodessa tilintarkastajan kanssa. Lisäksi raportoimme varojen käytöstä vuosittain ulkoministeriölle sekä kahden vuoden välein Poliisihallitukselle.

Mihin lahjoitukseni käytetään?

Lahjoituksellasi parannamme yhdessä naisten ja tyttöjen asemaa, kehitämme uusia toimeentulon muotoja naisyrittäjille ja kuivuudesta sekä ilmastonmuutoksesta kärsiville maaseudun naisille. Toimimme Keniassa ja Somalimaassa. Kaikkialla toimintaperiaatteemme on sama: teemme pysyvää, kestävää muutosta paikallisten muutosagenttien tukemana. Lahjoituksesi ohjataan sinne, missä tukea tarvitaan eniten.

Mitä hallinnon kulut pitävät sisällään?

Luotettava ja tehokas kehitysyhteistyö ei ole mahdollista ilman hallintokuluja. Hallinnon kulut koostuvat työn suunnittelusta, työn etenemisen seuraamisesta ja sen vaikuttavuuden arvioinnista. Hyvällä hallinnolla takaamme tulokset, läpinäkyvyyden ja varojen tehokkaan käytön.

Mitä ovat varainhankinnan kulut?

Suurin osa keräyskuluista menee siihen, että löydämme sinut. Lahjoittajat eivät tule luoksemme itsestään –keskustelit ehkä varainhankkijamme kanssa, tulit sivuillemme mainoksen kautta tai sait meiltä postia. Kaikkeen tähän kuluu varoja, mutta se on myös keino saada aito muutos aikaan.

Keräyskulujen suuruus riippuu siitä, kuinka onnistumme löytämään lahjoittajan eli sinut. Kuukausilahjoittaminen on tehokkain tapa auttaa.

Keneen voin olla yhteydessä lahjoitustani koskevissa kysymyksissä?

Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamisesta tai haluat tehdä muutoksia kuukausilahjoitukseesi, autamme mielellämme. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita numeroomme 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Miten voin lopettaa kuukausilahjoituksen?

Voit lopettaa kuukausilahjoituksen tai laittaa sen tauolle milloin vain. Laita meille sähköpostia lahjoittajapalvelu@solidaarisuus.fi tai soita 010 501 2120 (ma–pe klo 10–15).

Miksi tarvitsette tilinumeroni suoramaksulomakkeeseen?

Kun valitset maksutavaksi suoramaksun, pankki käynnistää automaattisen kuukausilahjoituksen puolestasi. Tätä varten pankki tarvitsee tiedon siitä, miltä tililtä suoramaksu veloitetaan. Lomakkeeseen täytetään iban-tilinumero, joka on tilisi osoite. Emme koskaan kysy henkilökohtaisiin pankkitunnuksiisi liittyviä tietoja.

Kun toimitat allekirjoitetun lomakkeen meille, luomme laskutustiedot järjestelmäämme ja toimitamme lomakkeen pankkiisi, joka huolehtii suoramaksun käynnistämisestä.

Voinko tehdä lahjoittamisen lisäksi muuta?

Voit auttaa meitä tavoittamaan yhä enemmän lahjoittajia. Pyydä ystäväsi mukaan! Voit perustaa oman keräyksen Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/fund/solidaarisuus ja pyytää läheisiäsi lahjoittamaan syntymäpäivä- tai joululahjojen ostamisen sijaan. Arvostamme myös somejulkaisujemme jakamista, se auttaa meitä tavoittamaan yhä uusia ihmisiä. Löydät meidät Instagramista, Twitteristä, LinkedInistä ja YouTubesta.

Haluatko antaa aikaasi, ammattitaitoasi tai erityisosaamistasi paremman maailman rakentamiseksi? Laita viestiä solidaarisuus@solidaarisuus.fi