10.06.2021

Vahvojen naisten tarinoita

Lukuaika 2 min

A group of people sits on the grass, smiling and laughing.

Näissä naisissa piilee uskomaton voima. Tositarinat hämmästyttävästä rohkeudesta, sinnikkyydestä ja kunnianhimosta.

Halusimme koota yhteen tositarinoita vahvoista naisista, joiden kokemukset koskettavat ja inspiroivat.

Somalimaalainen Amina

1. Amina – naisryhmän kunnianhimoinen johtohahmo

Amina tähtää korkealle ja haluaa jonain päivänä johtaa koko Buraon kaupungin naisryhmiä. Aminan tie kohti naisyrittäjyyttä ja laajaa verkostoa alkoi, kun hän kuuli naisten self-help -ryhmistä ja alkoi vetää itse naisryhmän kokoontumisia. Johtajan rooli ei aluksi ollut helppo, mutta ajan saatossa itsevarmuus kasvoi.

LUE AMINAN TARINA >>

Eunice Keniasta

2. Eunice – Miehensä tahtoon alistumaton äiti

Eunice ei edes perheväkivallan jälkeen suostunut alistumaan miehensä tahtoon silpoa perheen tyttäret, koska hänen oma silpomiskokemuksensa oli ollut traumatisoiva. Mies oli kuitenkin ehdoton, että tytöt silvottaisiin. Erimielisyys omien tyttöjen kohtalosta johti siihen, että Eunice joutui uhraamaan paljon pelastaakseen tyttärensä silpomiselta.

LUE EUNICEN TARINA >>

Kenialainen Tabitha

3. Tabitha – Erityisoppilaitaan suojeleva leijonaemo

Tabitha on erityisopettaja, joka puolustaa oppilaidensa oikeuksia sinnikkäästi. Hän haluaa turvata kehitysvammaisten lasten oikeuden oppimiseen sekä silpomattomuuteen. ”He eivät pysty puolustamaan itseään.”

LUE TABITHAN TARINA >>

Kenialainen Stella

4. Stella – Naisten potentiaaliin uskova johtaja

Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ehkäisevän CECOME-järjestön toiminnanjohtaja Stella uskoo naisten potentiaaliin. ”Olen nähnyt, mihin kouluja käymättömät naiset kykenevät, kun he saavat tilaisuuden. Jos naisten kapasiteettia vahvistetaan, he voivat viedä maan kokonaan uudelle tasolle.”

LUE STELLAN TARINA >>

Sinä voit auttaa.