16.12.2022

Tiedote: Solidaarisuus aloittaa toiminnan Etiopiassa ja Puntinmaassa 

Tyttö katsoo selin pihalle auringonvaloon

Solidaarisuus aloittaa tulevana vuonna toiminnan kahdella uudella alueella, kun hankkeemme Etiopian somalialueella sekä Puntinmaassa alkavat. Samalla perustetaan uusi toimipiste Etiopian pääkaupunki Addis Abebaan. 

Toiminta ja hankkeet tulevat keskittymään naisiin kohdistuvan väkivallan ja sukuelinten silpomisen lopettamiseen sekä naisten toimeentulon edistämiseen. Etiopiassa tarkoituksena on aloittaa neljä hanketta paikallisten kumppanien kanssa ensi vuoden aikana. Tällä hetkellä käynnissä on ensimmäisten työntekijöiden rekrytointi Etiopiaan, jonka jälkeen etsimme uusia kumppaneita somalialueella. Puntinmaalle suunniteltua hanketta johdetaan Somalimaan toimistosta käsin. 

”Käynnistyvät Etiopian ja Puntinmaan hankkeet täydentävät luontevasti toimintaamme Itä-Afrikassa. Tarkoituksena on aloittaa toiminta ennen kaikkea somalialueilla ja skaalata jo toimivaksi todettuja ratkaisuja uusille alueille”, kertoo Solidaarisuuden ohjelmajohtaja Robert Salin

”Alkuperäisen suunnitelman mukaan tavoitteenamme oli aloittaa toiminta vuoden 2022 alussa, mutta Tigrayn aseellisen konfliktin ja venyneen lupaprosessin myötä aloitus viivästyi. Lokakuussa saimme kuitenkin viimein esivalmistelut valmiiksi ja luvan toiminnan aloittamiselle Etiopiassa”, Salin jatkaa. 

Etiopia on väkiluvultaan Itä-Afrikan suurin valtio, joka on kärsinyt viime vuosina pahasta kuivuudesta sekä sisäisestä konfliktista. Puntinmaa on Somalian pohjoisosassa sijaitseva, autonominen alue. Näiden alueiden ohella Solidaarisuus toimii Keniassa ja Somalimaassa