RDV:n johtaja Mohamed Ali osuuskunnan tilalla

Relief and Development for Vulnerable (RDV)

Ilmastokriisiin sopeutuen, köyhyyttä vähentäen – maanviljelijä- ja paimentolaisnaisten aseman parantamista Etiopiassa.

Tavoite

Naisten ja tyttöjen voimaannuttaminen ja hyvinvoinnin parantaminen.

Aikataulu

2024-2027

Budjetti 2024

62 300 €

Sijainti

Degahbourin kunta, Somalialue, Etiopia. 

Välittömät hyötyjät
2022–25

1860 ihmistä.

Välilliset hyötyjät 2022-25

6360 ihmistä.

Relief and Development for Vulnerable (RDV) on kansalaisjärjestö, jonka ovat perustaneet paimentolaistaustaiset nuoret. Se on sitoutunut parantamaan syrjäytyneiden, haavoittuvassa asemassa olevien ja hauraan paimentolaisväestön elinoloja Etiopian Somalialueella.

Hankkeemme edistää naisten toimeentuloa ja vahvistaa heidän rooliaan perheessä ja yhteisössä. Hankkeessa perustetaan naisten kehitys- ja kyläkomiteoita ja vahvistetaan naisten osaamista oman toimeentulon suunnittelussa ja rakentamisessa.

Vuonna 2024 työmme keskiössä on yhteinen suunnitteluvaihe, johon sisältyvät kaikki tarvittavat taustaselvitykset ja hankkeen suunnittelu. Suunnittelu johtaa kattavaan nelivuotiseen hankesuunnitelmaan ja yksityiskohtaiseen vuoden 2024 toimintasuunnitelmaan. Solidaarisuus tukee RDV:ta organisaation rakentamisessa, auttaa heitä laatimaan kapasiteetin kehittämissuunnitelman ja kouluttaa heidän avainhenkilöstöään taloushallinnossa

Päätoimeenpiteet kestävän toimeentulon vahvistamiseen ovat:

  • Paimentolaisuuden kestävyyden ja kannattavuuden parantaminen. Hanke pyrkii parantamaan yhteisön tuloja vahvistamalla jo olemassaolevia naisten maito-osuuskuntia sekä parantamaan karjatalouden tuottavuutta paremmilla laidun- ja rehukäytännöillä ja eläinlääkäripalveluita parantaen.
  • Toimeentulomahdollisuuksien monipuolistaminen. Hanke kartoittaa yhteistyössä paikallisten naisten ja miesten kanssa lupaavia elinkeinoja, perustaa uusia osuuskuntia ja vahvistaa niiden jäsenten mahdollisuuksia hyödyntää ja johtaa osuuskuntia.

Päätoimenpiteet naisiin kohdistuvan väkivallan ja tyttöjen sukuelinten silpomisen kitkemiseksi ovat:

  • Ennaltaehkäisy ja tietoisuuden lisääminen: Hanke keskittyy ennaltaehkäisytoimiin lisäämällä tietoisuutta silpomisen haitallisista seurauksista ja edistämällä yhteisölähtöisiä aloitteita silpomisen lopettamiseksi. Uskonnollisten ja yhteisöjohtajien sekä naisryhmien osallistaminen voi auttaa muuttamaan sosiaalisia normeja ja asenteita silpomisen lopettamiseksi.
  • Valmiuksien kehittäminen ja koulutukset. Hanke järjestää valmiuksien kehittämiseen tähtävää ohjelmaa yhteisön jäsenille, terveydenhoidon ammattilaisille ja tärkeimmille sidosryhmille, jotta nämä olisivat tietoisia silpomisen haitallisista seurauksista ja jotta nämä osaisivat reagoida väkivaltatapauksiin tehokkaasti ja asianmukaisesti.
  • Sukupolvet ylittävä dialogimenetelmä (Generation Dialogue Approach): Hankkeemme käyttää sukupolvet ylittävää dialogimenetelmää silpomisilmiön kitkemiseksi. Tämä lähestymistapa mahdollistaa eri sukupolvien, kuten vanhempien, vanhempien ja nuorten, osallistumisen avoimiin ja kunnioittaviin keskusteluihin silpomisenhaitallisista vaikutuksista. Luomalla turvallisia keskustelutiloja tavoitteemme on kuroa umpeen kuilu perinteiden ja muutostarpeen välillä, edistäen ymmärrystä, empatiaa ja yhteistä vastuuta.

    Sukupolvet ylittävien keskustelujen avulla pyrimme haastamaan silpomisilmiöön liittyvät, syvälle juurtuneet uskomukset ja normit – samalla antaen tilaa kulttuuriperinnön ja identiteetin merkitykselle yhteisöissä. Lähestymistapa lähtee oletuksesta, että kestävä muutos voidaan saavuttaa kollektiivisten ponnistelujen ja kaikkien yhteisön jäsenten aktiivisen osallistumisen kautta, mikä takaa turvallisemman ja terveemmän tulevaisuuden tytöille ja naisille hankealueella.
  • Yhteistyöverkostot ja vaikuttaminen: hanke tekee yhteistyötä jo olemassaolevien järjestöjen, paikallishallinnon ja kansalaisyhteiskunnan kanssa vaatiakseen niin lainsäädännön kuin toimeenpanon vahvistamista naisiin kohdistuvan väkivallan ja silpomisen kitkemiseksi. Yhteisöjen johtajat ja vaikutusvaltaiset jäsenet ovat keskeisessä asemasa, kun pyrimme muuttamaan yhteisöjen tapoja ja käytänteitä.

Tilaa uutiskirje