Asiantuntijamme Maria Santavuo

Maria Santavuo

Ohjelmajohtaja (väliaikainen), FGM Specialist

050 467 1565

Ohjelmapäällikkönä toimiva Maria (FT) on väitellyt vuonna 2019 silpomisperinteen vastaisesta nuorten miesten aktivismista Somalimaassa. Monipuolinen työkokemus pitää sisällään useita työtehtäviä yksityisellä, yliopisto- ja järjestösektorilla: kahden maisterintutkinnon lisäksi Maria on ehtinyt toimia muun muassa konsulttina, tutkijana, viestintäpäällikkönä sekä useissa järjestöissä vapaaehtoisena ja luottamustehtävissä.

Työssään Maria vastaa Solidaarisuuden kehitysyhteistyöohjelman suunnittelusta, kehittämisestä ja seurannasta. Käytännössä työ pitää sisällään kaikkea ohjelmaan sisältyvien hankkeiden alkukartoituksesta ja tiedonkeräyksestä tiedon analysointiin ja raportointiin. Maria seuraa myös Suomen ja Pohjoismaiden alueella tapahtuvaa sukuelinten silpomisen vastaista työtä.

Marian taikavoima on tuottaa johdonmukaista ja tiivistä tekstiä raportteihin. Laajan työnkuvan myötä hänellä pysyvät monet langat käsissä. Maria on innostunut myös prosessien ja toimintatapojen kehittämisestä.

Vapaa-aikana Marian löytää yleensä ulkoilemasta: talvisin hiihto ja laskettelu, kesäisin pyöräily ja rullaluistelu ovat Marian lempipuuhia. Hän nauttii monenlaisesta urheilusta ja lajien tuomasta vauhdin hurmasta.

Tutustu muihin tiiminjäseniin