RDV:n johtaja Mohamed Ali osuuskunnan tilalla

Community Action Against Poverty (CAAP)

Naisten ja tyttöjen tulevaisuuden puolesta

Tavoite

Tyttöjen sukuelinten silpomisen väheneminen Harawan alueella.

Aikataulu

2024-2027

Budjetti 2024

62 300 €

Sijainti

Harawa Woreda, Fafen Zone, Somalialue, Etiopia 

Välittömät hyötyjät
2022–25

N/A

Välilliset hyötyjät 2022-25

29,600 

Community in Action Against Poverty (CAAP) on voittoa tavoittelematon järjestö, joka keskittyy humanitaariseen apuun, kehitysyhteistyöhön, oikeudenmukaisuuteen ja rauhanrakentamiseen Etiopian Somalialueella.

Hankkeemme pureutuu naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan ja niitä ylläpitäviin haitallisiin perinteisiin. Tavoitteenamme on kitkeä tyttöjen sukuelinten silpomista ja lapsiavioliittoja haastamalla niitä tukevia kulttuurisia ja uskonnollisia uskomuksia ja käytäntöjä. Pyrimme yhteistyöhön esimerkiksi Islamilaisen ylin neuvoston, šaria-oikeuden ja naistoimistojen kanssa. Hanke tekee myös tiivistä yhteistyötä miesten ja naisten vertaistukiroolimallien kanssa, jotka ovat hylänneet väkivallan ja haitalliset käytännöt ja jotka rohkaisevat selviytyjiä jakamaan kokemuksiaan.

Vuonna 2024 työmme keskiössä on yhteinen suunnitteluvaihe, johon sisältyvät kaikki tarvittavat taustaselvitykset ja hankkeen suunnittelu. Suunnittelu johtaa kattavaan nelivuotiseen hankesuunnitelmaan ja yksityiskohtaiseen vuoden 2024 toimintasuunnitelmaan. Solidaarisuus tukee CAAP:ia organisaation rakentamisessa, auttaa heitä laatimaan kapasiteetin kehittämissuunnitelman ja kouluttaa heidän avainhenkilöstöään taloushallinnossa

Hanke vähentää tyttöjen sukuelinten silpomista:

  • vahvistamalla yhteisön tietotasoa väkivallan haitoista, mobilisoimalla yhteisöä sosiaalisten ja sukupuolinormien muutosten edistämiseksi ja tukemalla tendenssejä, jotka edesauttavat tyttöjen sukuelinten silpomisen lopettamista yhteisössä. Hanke on paikallisen yhteisön käsissä: pysyvä muutos syntyy vain yhteisön sisällä ja ehdoilla.
  • luomalla vaadittavia keskusteluyhteyksiä, vahvistamalla naisten ja yhteisöiden kyvykkyyttä kampanjoida silpomisen lopettamiseksi sekä luomalla silpomisen vastaisen työn alueellisia verkostoja. Pyrimme työssämme saamaan yhteisön vaikuttajat mukaan työhön – olivat he sitten uskonnollisia, hallinnollisia ta mielipidevaikuttajia.
  • varmistamalla, että naiset ja tytöt tuntevat ja osaavat vaatia oikeuksiaan — oli kyse sitten silpomiseen liittyvistä terveyshaitoista, lapsiavioliitoista tai sukupuolittuneen väkivaltaan liittyvästä lainsäädännöstä.

Tilaa uutiskirje