22.12.2022

Solidaarisuus aloittaa uuden hankkeen Somalimaassa  

Tältä sadevedenkeruuallas näytti ennen sateita. Kuva: Siru Aura

Solidaarisuus ja somalimaalainen kansalaisjärjestö Barwaaqo Voluntary Organization (BVO) aloittavat yhteistyössä uuden hankkeen vuoden 2023 alussa.  

”BVO:n kanssa aloitettava hanke vahvistaa entisestään jalansijaamme Somalimaassa. Todgheerin alueella alkava projekti laajentaa työtämme uusiin yhteisöihin ja vahvistaa vaikuttavuuttamme alueella”, kertoo Solidaarisuuden ohjelmapäällikkö Maria Väkiparta

Ensivaiheessa aloitettava työ tulee keskittymään naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseen, painottuen sukuelinten silpomisen vastaiseen työhön sekä lapsiavioliittojen ennaltaehkäisyyn. Kolmivuotisen hankkeen aikana tavoitteenamme on vaikuttaa noin 36 000 ihmisen elämään. 

”Tavoitteenamme on lisäksi käynnistää BVO:n kanssa myös naisten toimeentuloa vahvistavaa toimintaa. Kartoitamme parhaillaan ekologisten kankaisten kuukautissuojien valmistamiseen liittyvän yritystoiminnan edellytyksiä ja mahdollisuuksia. Tällainen nivoutuisi hienosti osaksi naisten ja tyttöjen lisääntymisterveyttä ja oikeuksia edistävää kokonaisvaltaista työtämme”, jatkaa Väkiparta. 

BVO:n hanketiimi
BVO:n hanketiimin jäseniä kesällä 2022. Kuva: Maria Väkiparta / Solidaarisuus

BVO on vuonna 1996 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää sosiaalisia ja taloudellisia oikeuksia sekä naisten asemaa. BVO toimii tällä hetkellä viidessä eri maakunnassa Somalimaassa. BVO:n kanssa käynnistettävä hanke on Solidaarisuuden neljäs ohjelmakaudellamme 2022-2025 Somalimaassa