Nyamira North Women Savings and Credit Cooperative

Naisviljelijöiden toimeentulon puolesta

Tavoite

Naismaanviljelijöiden elämänlaatu paranee

Aikataulu

2022-25
(Yhteistyö aloitettu 2020)

Budjetti 2024

74 889 €

Sijainti

Itibon, Ekerenyon and Magwagwan kylät Nyamirassa

Välittömät hyötyjät
2022–25

450 henkilöä (350 naista ja 100 miestä), joista 40 vammaisia henkilöitä.

Välilliset hyötyjät 2022-25

8 100 (3 000 tyttöä, 1 500 naista, 3 000 poikaa, 600 miestä)

Nyamira North Women Savings and Credits Cooperative (NNWS) on naisomisteinen osuuskunta, joka on perustettu vuonna 2014. Se tarjoaa säästö- ja luottopalveluja jäsenilleen ja toteuttaa toimeentulohankkeita eri maatalouden arvoketjuissa.

Solidaarisuuden kanssa toteutettava hanke kehittää NNWS:n operatiivista ja kaupallista potentiaalia sekä sen jäsenten tietoja, taitoja ja verkostoja valituissa arvoketjuissa. Hanke rakentaa yhteistyötä asiantuntijoiden ja muiden yritysten kanssa arvonlisäyksen takaamiseksi ja parantaa naisten pääsyä toimeentulon kannalta tärkeisiin resursseihin, kuten maahan, veteen, teknologiaan ja rahoitukseen.

Hanke toimii myös naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi. Muungano Gender Forumin järjestämät yhteisödialogit täydentävät näitä toimia. Lisäksi hanke parantaa vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia hyötyä osuuskunnan palveluista.

The main development processes in 2024 are as follows:

  • Täydentääkseen jo käynnissä olevaa vertaistukikoulutusohjelmaa, vertaistukineuvojia ja naisia jatkokoulutetaan liiketoiminnan suunnittelussa sekä ilmastoviisaassa viljelyssä. Hanke tukee osuuskuntaa liiketoimintamallin kehittämisessä, jonka myötä se voisi tarjota palveluja yli 2000 jäsenelleen.
  • Hankkeessa testataan uusia menetelmiä ja teknologioita sekä koulutetaan naisia vihannesten ja sienten varastoinnissa, kuivauksessa, jauhamisessa ja pakkaamisessa tuotteiden laadun varmistamiseksi. Säännölliset seuranta- ja neuvontatilaisuudet asiantuntijoiden ja naisten välillä jatkuvat.
  • Hanke on perustanut keräyskeskuksen osuuskunnan tuotteiden varastointia, jalostamista ja myyntiä varten. Seuraavana vaiheena on varustaa paikalliset satelliittikeräyskeskukset ja kartoittaa kuljetusratkaisuja tuotteiden laadun turvaamiseksi. Lisäksi hanke laajentaa käytettävissä olevaa viljelyaluetta, parantaa veden saantia ja lisää siementen, sienirihmaston ja lannoitteiden (matokompostin ja matonesteen) tuotantoa.
  • Osuuskunnan koko laatuketjun on oltava kansallisten sertifikaattien kattama. NNWS uusii nykyiset sertifikaatit ja luvat sekä hakee uusia Kenian standardointiviraston (KEBS), kansallisen ympäristöviraston (NEMA) ja Kenian kasvinterveysviraston (KEPHIS) tuella.
  • NNWS, Solidaarisuus, Vaasan yliopisto (UWASA) ja Kenian Strathmore University pilotoivat yhteistyötä vuonna 2024. Solidaarisuuden toimeentulokoordinaattori Keniassa osallistuu UWASAn verkkokurssille ”Food entrepreneurship, sustainability and innovation practices in African context”. UWASA järjestää projektin oppimiskurssin nimeltä ”Kuluttajamarkkinointi ja brändäys elintarvikkeiden arvoketjuissa Keniassa”, joka sisältää kenttämatkan Nyamiraan. Kurssin esimerkkitapaukset ovat peräisin NNWS-hankkeesta, ja opiskelijat tulevat yhdessä hankkeen edunsaajien ja paikallisten asiantuntijoiden kanssa kehittämään innovatiivisia ratkaisuja.
  • NNWS jatkaa alkuperäisten vihannesten sopimusviljelyä Mace Foods Ltdkanssa ja pyrkii neuvottelemaan myös uusia liiketoimintasopimuksia.
  • NNWS ja sen jäsenet osallistuvat Soko Freshi -messuille (järjestäjänä Muungano Gender Forum) esitelläkseen tuotteitaan sekä kartoittaakseen uusia ostajia ja toimittajia.
  • NNWS on kouluttanut neljä oikeusapuhenkilöä, jotka auttavat järjestämään tilaisuuksia sukupuoleen perustuvan väkivallan (VAWG) ehkäisyssä ja vahvistavat VAWG-tapausten raportointia hankkeen yhteisöissä. Hanke järjestää miehille suunnattuja keskusteluja harmonisesta ja tasa-arvoisesta päätöksenteosta kotitalouden tasolla. Lisäksi se järjestää foorumeita, joissa naisryhmät kokoontuvat keskustelemaan väkivallasta ja muista päivittäisessä elämässä ajankohtaisista ongelmista.

Tilaa uutiskirje