07.06.2021

Tytöt ja naiset koronakriisin hiljaisia kärsijöitä – lue vuosikertomuksemme 2020

Lukuaika 2 min.

Nainen katsoo kameraan

Kun viime vuonna kaikkien katseet kääntyivät globaaliin koronakriisiin, naiset ja tytöt kärsivät hiljaisuudessa. Lue vuosikertomuksestamme, mitä Solidaarisuuden kanssa muutosta tekeville naisille ja tytöille kuului viime vuonna.

Vuosi 2020 oli koronapandemian vuosi. Kun kaikkien katseet kääntyivät globaaliin terveyskriisiin, naiset ja tytöt maailman haavoittuvimmilla alueilla kärsivät hiljaisuudessa. Suljetut koulut, rajoitettu liikkuminen, sulkeutuminen koteihin – koronapandemialta suojautuminen satutti tyttöjä ja naisia eniten.

Lue koko vuosikertomus täältä (pdf) >>

Työmme oli tärkeämpää kuin koskaan ennen. Tyttöjen sukuelinten silpomiset lisääntyivät, mutta vanhempien asenteet ovat kääntymässä silpomista vastaan. Naisten toimeentulo koki myös kovia kolauksia, mutta naiset tukivat toisiaan ja löysivät uusia keinoja selvitä.

Onnistuimme sopeuttamaan työtämme Keniassa, Somalimaassa ja Nicaraguassa. Rakensimme etenkin naisten tilannetta helpottavia turvaverkkoja, jotta yhteisöt selviytyisivät kriisin yli. Perheenäideille tarjottiin koulutusta, vertaistukea ja ohjausta yrittäjyyteen. Innovoimme viime vuonna Kenian Kisiin alueelle tyttöjen silpomisen korvaavan siirtymäriitin, jonka avulla tytöt pysyvät yhteisön arvojen ja perinteiden piirissä ilman sukuelimiin tai kehoon kajoamista.

Lue vuosikertomuksestamme, mitä Solidaarisuuden kanssa muutosta tekeville naisille ja tytöille kuului viime vuonna.

Lue koko vuosikertomus täältä (pdf) >>