08.03.2023

Naistenpäivän hiljainen mielenilmaus 8.3.2023

Mitä: Hiljainen mielenilmaus naisten oikeuksien puolesta

Missä: Patsailla ja muilla muistomerkeillä ympäri Helsinkiä (ks. kartta tästä)

Milloin: Naistenpäivänä, ke 8.3.2023 kello 9-18

Naistenpäivän juuret ovat syvällä naisten oikeuksien puolustamisessa: yhtäläisessä äänioikeudessa, samassa palkassa sukupuolesta riippumatta, oikeudessa tehdä haluamaansa työtä. Oikeuksissa, jotka eivät tänäkään naistenpäivänä toteudu täysimääräisinä Suomessa eivätkä maailmalla.

”Ruusut on kivoja, mutta tasa-arvo parasta, naistenpäivänä ja ympäri vuoden”, tiivistää Solidaarisuuden varainhankintapäällikkö Lotta Kallio. ”Haluamme ottaa päivän takaisin naisten oikeuksille, muistomerkki kerrallaan.”

Joukko Helsingin keskustan ja lähialueiden patsaita ja muita muistomerkkejä valjastetaan kertomaan tasa-arvon viestiä naistenpäivänä 8.3.2023. Viestit ovat patsailla nähtävissä noin kello 9–18.

”Naisten oikeudet eivät ole valmiita. Tarvitaan jatkuvaa kamppailua sen varmistamiseksi, että uusia asioita saadaan eteenpäin ja takapakkia jo saavutetuissa merkkipaaluissa ei oteta.”

Solidaarisuus toimii naisten ja tyttöjen oikeuksien toteutumiseksi erityisesti itäisessä Afrikassa. ”Tasa-arvo ei ole totta, ellei se toteudu kaikkialla”, Lotta Kallio toteaa. ”On tärkeää, että naiset maailman jokaisessa yhteiskunnassa voivat päättää itse omasta kehostaan, elämästään ja tulevaisuudestaan.”


Anna naisten oikeuksien päivän lahja

Tue työtämme naisten oikeuksien puolesta.