fbpx
Yhteystiedot

Tämä joulu voi määrittää tytön loppuelämän

Lahjoita tytölle turvallinen joulu >>

Tänäkin jouluna tuhannet tytöt ovat vaarassa joutua sukuelinten silpomisen uhriksi.

Joka vuosi noin 3 miljoonaa tyttöä joutuu läpikäymään sukuelinten silpomisen. Joulu on Keniassa yksi suurimmista silpomissesongeista, koska lomalla on aikaa toipua leikkauksesta.

Silpominen (eli ympärileikkaus) on väkivaltaa, jonka fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset vaikutukset voivat jatkua läpi elämän.

Onneksi silpominen on mahdollista lopettaa.

Pienelläkin lahjoituksella voi olla suuri vaikutus:

10€ Koulutamme äidin silpomisen haitoista, jotta hän säästäisi tyttärensä leikkaukselta​.

20 € Neljä nuorta pääsee silpomisperinnettä käsittelevään koulutukseen, jotta tulevat sukupolvet eivät jatkaisi perinnettä. 

30 € Silpomisvaarassa oleva tyttö pääsee turvaleirille. Leiri toimii vaihtoehtoisena aikuistumisriittinä silpomiselle.

Tee lahjoitus jo tänään. Voit estää tytön silpomisen.

 

Anna joululahjaksi turvaa.

Lahjoita nyt

"Olin 11-vuotias, kun minut leikattiin" – Tabitha kertoo

"Kaikki tapahtui aikaisin aamulla ja meitä tyttöjä oli jonossa yli kuusikymmentä. Olin jonossa viimeinen. Kaikkiin tyttöihin käytettiin samaa partakoneenterää. Meille sanottiin, ettemme saa huutaa kivusta. Aikuiset joivat kaljaa, lauloivat ja juhlivat. Silpomisen jälkeen vuodin niin pahasti verta, että minut sidottiin jaloista ja käsistä. Opimme lapsena, että jos meitä ei leikata, me emme pääse naimisiin."

Lue, miten Tabitha suojelee nyt itse tyttöjä silpomiselta

Miksi silpomista tehdään ja miten se voidaan lopettaa?

Tyttöjen sukuelinten silpomista harjoittavat yhteisöt eivät pidä sitä väkivaltana. Heille silpominen on tärkeä perinne, jolla varmistetaan tytön hyvä tulevaisuus. Se on arvostettu siirtymäriitti tytöstä aikuisuuteen, ja se kuuluu itsestäänselvästi jokaisen naisen elämään. Terveyshaittoja ei osata yhdistää silpomiseen, vaan niitä selitetään muilla syillä.

Silpominen loppuu, kun yleinen asenneilmapiiri muuttuu sen vastaiseksi. Tarvitaan koulutusta silpomisen haitoista sekä tyttöjen ja naisten oikeuksista.

Etsimme paikkoja, joissa pääsemme vaikuttamaan ihmisten asenteisiin. Koulutamme päättäjiä, lääkäreitä, vanhempia, opettajia ja lapsia silpomisen haitoista. Tuomme eri tahoja yhteen pohtimaan, miten sukupuolten välistä epätasa-arvoa voidaan vähentää.

Toimimme aina yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa. He ovat todellisia asiantuntijoita ja tuntevat oman kulttuurinsa parhaiten. Halu muutokseen lähtee yhteisön sisältä.

Lue lisää silpomisen vastaisesta työstä

Auta lopettamaan tyttöjen sukuelinten silpominen.

Lahjoita nyt
Mukana muutoksessa

"Meidän tehtävämme on tukea paikallisia muutoksentekijöitä, jotka tuntevat itse oman kulttuurinsa parhaimmat keinot saada aikaiseksi pysyvä sosiaalinen muutos."

Meeri Koutaniemi

Valokuvaaja ja dokumentaristi

Lue tarina