fbpx
Yhteystiedot
- Silpomaton -

Joka minuutti kuuden tytön sukuelimet silvotaan

Pysäytä kello

Vuodessa 3 miljoonaa tyttöä pakotetaan läpikäymään sukuelinten silpominen. Se tarkoittaa kuutta tyttöä minuutissa. Heistä suuri osa on vasta alle 10-vuotiaita lapsia. Sukuelinten silpomisesta ei ole mitään hyötyä, se aiheuttaa monia terveysongelmia ja se voi pahimmillaan johtaa tytön kuolemaan.

Koronapandemia uhkaa pysäyttää vuosien aikana saavutetun kehityksen. Koulunkäynnin keskeytyminen Keniassa ja perheiden toimeentulon heikkeneminen lisäävät tyttöjen alttiutta silpomiselle entisestään. Apua tarvitaan nyt akuutisti.

Silpomisperinne loppuu, kun tieto silpomisen haitoista leviää ja ihmisten asenteet muuttuvat sen vastaisiksi. Lahjoittamalla sinä autat kouluttamaan ihmisiä silpomisen haitoista.

#silpomaton

Tule mukaan lopettamaan silpominen.

Najahin sukuelimet silvottiin, kun hän oli 7-vuotias

"Se oli elämäni synkin päivä. Ympärileikkaaja tuli kotiini ja antoi piikillä minulle puudutuksen. En tuntenut leikkausta, mutta heti kun puudutus lakkasi, aloin tuntea järjetöntä kipua. Pystyin kävelemään vasta viidentenä päivänä. Virtsaaminen oli kaikista kivuliainta. En aio ikinä leikata omia tyttäriäni, enkä anna sen tapahtua lähelläni kenellekään lapselle." Najah Mahamed Aden, Somalimaa

Miten tukesi auttaa?

Silpomista harjoittavat yhteisöt kohdemaissamme Keniassa ja Somalimaassa eivät pidä sitä väkivaltana. Heille silpominen on tärkeä perinne, jolla varmistetaan tytön hyvä tulevaisuus. Se on arvostettu siirtymäriitti tytöstä aikuisuuteen, joka kuuluu jokaisen naisen elämään. Terveyshaittoja ei osata yhdistää silpomiseen, vaan niitä selitetään muilla syillä.

Silpominen loppuu, kun ihmisten asenteet muuttuvat sen vastaiseksi. Tarvitaan koulutusta silpomisen haitoista sekä tyttöjen ja naisten oikeuksista.

Tuellasi koulutamme päättäjiä, lääkäreitä, vanhempia, opettajia ja lapsia silpomisen haitoista sekä järjestämme tytöille turvaleirejä. Tuomme eri tahoja yhteen pohtimaan, miten sukupuolten välistä epätasa-arvoa voidaan vähentää.

Toimimme aina yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa. He ovat todellisia asiantuntijoita ja tuntevat oman kulttuurinsa parhaiten. Halu muutokseen lähtee yhteisön sisältä.

Lahjoittamalla autat lopettamaan silpomisperinteen
Lue lisää silpomisen vastaisesta työstä

Sinä voit auttaa lopettamaan silpomisen.

Mukana muutoksessa

"Tämä ei ole vain naisten asia. Eikä tämä ole vain niiden yhteisöjen asia, missä silpomista tapahtuu. Tämä on meidän kaikkien asia."

Tarja Halonen

Presidentti

Lue tarina