fbpx
Yhteystiedot
- Silpomaton -

Joka minuutti kuuden tytön sukuelimet silvotaan

Pysäytä kello

Vuodessa 3 miljoonaa tyttöä pakotetaan läpikäymään silpominen. Se tarkoittaa kuutta tyttöä minuutissa. Heistä suuri osa on vasta alle 10-vuotiaita lapsia.

Sukuelinten silpomisesta ei ole mitään hyötyä, se aiheuttaa lukuisia terveyshaittoja ja se voi pahimmillaan johtaa tytön kuolemaan.

Lahjoittajana autat kouluttamaan ihmisiä silpomisen haitoista.

Sinun avullasi silpomisperinne on mahdollista lopettaa >>

Auta lopettamaan tyttöjen sukuelinten silpominen.

Lahjoita nyt

Miksi tahdomme, että silpominen loppuu?

Kun aloitimme työtä Keniassa, kysyimme paikallisilta järjestöiltä, mikä on heidän yhteisönsä suurin ongelma. He vastasivat: tyttöjen sukuelinten silpominen. Silpominen on järjestelmällistä väkivaltaa ja loukkaus tytön ihmisoikeuksia kohtaan. Se on ikivanha perinne, jolla tahdotaan kontrolloida naisen seksuaalisuutta. Toimenpiteestä ei ole mitään terveydellistä hyötyä, mutta sillä on vakavia fyysisiä ja psyykkisiä seurauksia. Monissa yhteisöissä silpomisen läpikäynyt tyttö nähdään valmiina avioliittoon ja äidiksi.

Lue 9 faktaa silpomisesta >>

Miten tukesi auttaa?

Silpomista harjoittavat yhteisöt eivät pidä sitä väkivaltana. Heille silpominen on tärkeä perinne, jolla varmistetaan tytön hyvä tulevaisuus. Se on arvostettu siirtymäriitti tytöstä aikuisuuteen, joka kuuluu jokaisen naisen elämään. Terveyshaittoja ei osata yhdistää silpomiseen, vaan niitä selitetään muilla syillä.

Silpominen loppuu, kun ihmisten asenteet muuttuvat sen vastaiseksi. Tarvitaan koulutusta silpomisen haitoista sekä tyttöjen ja naisten oikeuksista.

Tuellasi etsimme paikkoja, joissa pääsemme vaikuttamaan ihmisten asenteisiin. Koulutamme päättäjiä, lääkäreitä, vanhempia, opettajia ja lapsia silpomisen haitoista. Tuomme eri tahoja yhteen pohtimaan, miten sukupuolten välistä epätasa-arvoa voidaan vähentää.

Toimimme aina yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa. He ovat todellisia asiantuntijoita ja tuntevat oman kulttuurinsa parhaiten. Halu muutokseen lähtee yhteisön sisältä.

Lue lisää silpomisen vastaisesta työstä >>

Tule mukaan lopettamaan silpominen

Liity kuukausilahjoittajaksi
Mukana muutoksessa

"Minut silvottiin 7-vuotiaana. Se oli elämäni hirvein päivä. En aio ikinä leikata omia tyttäriäni, enkä anna sen tapahtua lähelläni kenellekään lapselle."

Najah Mahamed Aden