fbpx
Yhteystiedot
- #Silpomaton -

Joka minuutti kuusi tyttöä on vaarassa joutua sukuelinten silpomisen uhriksi

Pysäytä kello

Tyttöjen sukuelinten silpominen (eli ympärileikkaus) on järjestelmällistä väkivaltaa tyttöjä ja naisia kohtaan.

Maailmassa on yli 200 miljoonaa tyttöä ja naista, jotka elävät silpomisen seurausten kanssa. Vuodessa 3 miljoonaa tyttöä joutuu läpikäymään silpomisen. Heistä suuri osa on vasta alle 10-vuotiaita lapsia.

Sukuelinten silpomisesta ei ole mitään hyötyä, se aiheuttaa lukuisia terveyshaittoja ja se voi pahimmillaan johtaa tytön kuolemaan.

Onneksi silpomisperinne on mahdollista lopettaa.

Tahdotko sinäkin auttaa lopettamaan tyttöjen silpomisen?

Kyllä, liityn kuukausilahjoittajaksi

Miksi tahdomme, että silpominen loppuu?

Kun aloitimme työtä Keniassa, kysyimme paikallisilta järjestöiltä, mikä on heidän yhteisönsä suurin ongelma. He vastasivat: tyttöjen sukuelinten silpominen. Silpominen on järjestelmällistä väkivaltaa ja loukkaus tytön ihmisoikeuksia kohtaan. Se on ikivanha perinne, jolla tahdotaan kontrolloida naisen seksuaalisuutta. Toimenpiteestä ei ole mitään terveydellistä hyötyä, mutta sillä on vakavia fyysisiä ja psyykkisiä seurauksia. Monissa yhteisöissä silpomisen läpikäynyt tyttö nähdään valmiina avioliittoon ja äidiksi.

Lue 9 faktaa silpomisesta >>

Miksi silpomista tehdään ja miten se voidaan lopettaa?

Silpomista harjoittavat yhteisöt eivät pidä sitä väkivaltana. Heille silpominen on tärkeä perinne, jolla varmistetaan tytön hyvä tulevaisuus. Se on arvostettu siirtymäriitti tytöstä aikuisuuteen, joka kuuluu jokaisen naisen elämään. Terveyshaittoja ei osata yhdistää silpomiseen, vaan niitä selitetään muilla syillä.

Silpominen loppuu, kun yleinen asenneilmapiiri muuttuu sen vastaiseksi. Tarvitaan koulutusta silpomisen haitoista sekä tyttöjen ja naisten oikeuksista.

Etsimme paikkoja, joissa pääsemme vaikuttamaan ihmisten asenteisiin. Koulutamme päättäjiä, lääkäreitä, vanhempia, opettajia ja lapsia silpomisen haitoista. Tuomme eri tahoja yhteen pohtimaan, miten sukupuolten välistä epätasa-arvoa voidaan vähentää.

Toimimme aina yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa. He ovat todellisia asiantuntijoita ja tuntevat oman kulttuurinsa parhaiten. Halu muutokseen lähtee yhteisön sisältä.

Lue lisää silpomisen vastaisesta työstä >>

Tule mukaan lopettamaan silpominen

Liity kuukausilahjoittajaksi
Mukana muutoksessa

"Meidän tehtävämme on tukea paikallisia muutoksentekijöitä, jotka tuntevat itse oman kulttuurinsa parhaimmat keinot saada aikaiseksi pysyvä sosiaalinen muutos."

Meeri Koutaniemi

Valokuvaaja ja dokumentaristi

Lue tarina