fbpx
Yhteystiedot
- Silpomaton -

Joka minuutti kuuden tytön sukuelimet silvotaan

Pysäytä kello

Vuodessa 3 miljoonaa tyttöä pakotetaan läpikäymään sukuelinten silpominen. Se tarkoittaa kuutta tyttöä minuutissa. Heistä suuri osa on vasta alle 10-vuotiaita lapsia. Koronakriisi lisää tyttöjen alttiutta silpomiselle entisestään.

Sukuelinten silpomisesta ei ole mitään hyötyä, se aiheuttaa monia terveysongelmia ja se voi pahimmillaan johtaa tytön kuolemaan.

Silpomisperinne loppuu, kun tieto silpomisen haitoista leviää ja ihmisten asenteet muuttuvat sen vastaisiksi. Lahjoittajana sinä autat kouluttamaan ihmisiä silpomisen haitoista.

#silpomaton

Sinun tuellasi silpomisperinne on mahdollista lopettaa.

Najahin sukuelimet silvottiin, kun hän oli 7-vuotias

"Se oli elämäni synkin päivä. Ympärileikkaaja tuli kotiini ja antoi piikillä minulle puudutuksen. En tuntenut leikkausta, mutta heti kun puudutus lakkasi, aloin tuntea järjetöntä kipua. Pystyin kävelemään vasta viidentenä päivänä. Virtsaaminen oli kaikista kivuliainta. En aio ikinä leikata omia tyttäriäni, enkä anna sen tapahtua lähelläni kenellekään lapselle." Najah Mahamed Aden, Somalimaa

Auta lopettamaan sukuelinten silpominen

Miten tukesi auttaa?

Silpomista harjoittavat yhteisöt eivät pidä sitä väkivaltana. Heille silpominen on tärkeä perinne, jolla varmistetaan tytön hyvä tulevaisuus. Se on arvostettu siirtymäriitti tytöstä aikuisuuteen, joka kuuluu jokaisen naisen elämään. Terveyshaittoja ei osata yhdistää silpomiseen, vaan niitä selitetään muilla syillä.

Silpominen loppuu, kun ihmisten asenteet muuttuvat sen vastaiseksi. Tarvitaan koulutusta silpomisen haitoista sekä tyttöjen ja naisten oikeuksista.

Tuellasi koulutamme päättäjiä, lääkäreitä, vanhempia, opettajia ja lapsia silpomisen haitoista. Tuomme eri tahoja yhteen pohtimaan, miten sukupuolten välistä epätasa-arvoa voidaan vähentää.

Toimimme aina yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa. He ovat todellisia asiantuntijoita ja tuntevat oman kulttuurinsa parhaiten. Halu muutokseen lähtee yhteisön sisältä.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi ja auta lopettamaan silpomisperinne
Lue lisää silpomisen vastaisesta työstä

10 000 suomalaista on jo mukana. Ryhdy sinäkin lahjoittajaksi.

Mukana muutoksessa

"Tämä ei ole vain naisten asia. Eikä tämä ole vain niiden yhteisöjen asia, missä silpomista tapahtuu. Tämä on meidän kaikkien asia."

Tarja Halonen

Presidentti

Lue tarina