Yhteystiedot

Parannamme tuhansien ihmisten elämää

Toimimme tyttöjen ja naisten aseman parantamiseksi yhteisöissä, joissa naisen asema on heikko, mutta apua on tarjolla vain vähän. Viime vuonna työmme paransi yli 91 400 ihmisen elämää.

Lue lisää vuosikertomuksestamme

Tyttöjä pelastuu silpomiselta

Nancy olisi joutunut sukuelinten silpomistoimenpiteeseen, kuten isosiskonsa, ellei hänen opettajansa olisi osallistunut Solidaarisuuden järjestämään koulutukseen, jossa kerrottiin silpomisen vaaroista. Opettaja kertoi silpomisen haitoista oppilailleen ja Nancy kertoi kotona äidilleen, mitä oli koulussa kuullut. Nancyn äiti meni sen seurauksena itse koulutukseen, vakuuttui silpomisperinteen haitoista ja päätti säästää nuorimman tyttönsä silpomiselta.

Lue Nancyn tarina
Nancy Riech katsoo hymyillen kameraan

Ulkoministeriön kiitetty kumppani

"Naisiin kohdistuva väkivalta ja naisen oikeus omaan kehoonsa ovat tavoitteita, joihin Suomella ei ole tällä hetkellä paljon toimeenpanoa, vaikka ne poliittisen vaikuttamisen areenoilla ovatkin esillä. Solidaarisuuden ohjelma on fokusoitunutta niin maantieteellisesti kuin temaattisestikin. Järjestöllä on hyvä osaaminen toimintamaidensa kehitys- ja ihmisoikeushaasteista ja tavoitteet vastaavat tärkeisiin tarpeisiin."

Lue riippumaton evaluaatioraportti vuodelta 2017

Tytöt ja naiset nousevat ratkaisijoiksi

Opetamme vanhemmille mitä haittaa sukuelinten silpomisesta on tyttöjen terveydelle. Järjestämme leirejä, joille silpomisvaarassa olevat tytöt pääsevät turvaan silloin, kun riski silvotuksi joutumisesta on suurin. Autamme naisia hankkimaan omia tuloja, jotteivat he olisi taloudellisesti riippuvaisia miehistä. Opetamme naisille, että heillä on oikeus olla kokematta häirintää ja hyväksikäyttöä.

Lue ihmisten tarinoita
Ryhmä naisia istuu nurmikolla hymyillen ja nauraen