fbpx
Yhteystiedot

Parannamme tuhansien ihmisten elämää

Toimimme tyttöjen ja naisten aseman parantamiseksi yhteisöissä, joissa naisen asema on heikko, mutta apua on tarjolla vain vähän. Viime vuonna työmme paransi 82 000 ihmisen elämää, yli sadassa yhteisössä.

Lue lisää vuosikertomuksestamme

Tyttöjä pelastuu silpomiselta

Cynthia lähetettiin tätinsä luokse odottamaan silpomistaan. Täti oli kuitenkin juuri päätynyt koulutukseen, jossa hän vakuuttui silpomisen haitoista. Täti kieltäytyi päästämästä tyttöä ympärileikkaajalle. Hän kutsui tytön vanhemmat mukaan tilaisuuteen, jossa kyläläiset keskustelivat silpomisen haitoista koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Vanhemmat saivat tukea, kannustusta ja rohkeutta päättää toisin. Cynthiaa ei silvottu.

Ulkoministeriön kiitetty kumppani

"Naisiin kohdistuva väkivalta ja naisen oikeus omaan kehoonsa ovat tavoitteita, joihin Suomella ei ole tällä hetkellä paljon toimeenpanoa, vaikka ne poliittisen vaikuttamisen areenoilla ovatkin esillä. Solidaarisuuden ohjelma on fokusoitunutta niin maantieteellisesti kuin temaattisestikin. Järjestöllä on hyvä osaaminen toimintamaidensa kehitys- ja ihmisoikeushaasteista ja tavoitteet vastaavat tärkeisiin tarpeisiin."

Lue riippumaton evaluaatioraportti

Tytöt ja naiset nousevat ratkaisijoiksi

Opetamme vanhemmille mitä haittaa sukuelinten silpomisesta on tyttöjen terveydelle. Järjestämme leirejä, joille silpomisvaarassa olevat tytöt pääsevät turvaan silloin, kun riski silvotuksi joutumisesta on suurin. Autamme naisia hankkimaan omia tuloja, jotteivat he olisi taloudellisesti riippuvaisia miehistä. Opetamme naisille, että heillä on oikeus olla kokematta häirintää ja hyväksikäyttöä.

Lue ihmisten tarinoita