Vaikuttamistyömme Suomessa

Eri värisiä nyrkkejä osoittamassa ilmaan lilan taustan päällä

Vaikutamme Suomessa tyttöjen ja naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyden teemoissa sekä kehityspolitiikassa. Olemme mukana Seksuaalioikeusverkostossa, joka tuo alan osaamista laajasti yhteen.

Lisäksi nostamme tietoisuutta yritysvastuun merkityksestä, ja olemme muun muassa Finnwatchin sekä Reilun kaupan perustajajäseniä.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa teemanamme oli tyttöjen ja naisten pitäminen suomalaisen kehityspolitiikan tärkeimpänä painopisteenä.

Haastoimme puolueet nostamaan Suomi #myytistämallimaaksi tekemällä tasa-arvon eteen konkreettisia tekoja kehityspolitiikassa.

Finnwatchin järjestämässä #ykkösketjuun-kampanjassa olimme kirittämässä järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kanssa Suomeen yritysvastuulakia.

Teemme laajemmin kehityspoliittista vaikuttamistyötä Suomen kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo ry:n jäsenenä ja sen työryhmissä.

Olemme osa Fingon vetämää järjestöjen yhteiskampanjaa, joka vaatii Suomen kehitysyhteistyön määrärahojen nostamista 0,7 prosentin osuuteen bruttokansantulosta.

Suomen EU-puheenjohtajakaudella syksyllä 2019 kokosimme yhdessä 10 muun järjestön kanssa suositukset siitä, kuinka Suomi voi ajaa tasa-arvoisempaa maailmaa EU-puheenjohtajana.

Suoraa puhetta silpomisesta

Järjestämme keskustelutilaisuuksia, joissa keskustellaan, väitellään ja puhutaan suorin sanoin tyttöjen sukuelinten silpomisesta. Tilaisuuksia järjestetään erityisille kohderyhmille, mutta myös avoimina yleisökeskusteluina.