campaign-hero
- Naiset ilmastokriisissä -

Auta naisia ilmastokriisissä

Ilmastokriisi heikentää naisten asemaa, oikeuksia, turvallisuutta ja toimeentuloa.

Auta & lahjoita!

Minimilahjoitus on 5 euroa

Etunimi vaaditaan!
Sukunimi vaaditaan!

* Tarvitsemme syntymäaikasi varmistaaksemme, että olet täysi-ikäinen

Antamiasi tietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.
Miten lahjoituksesi vaikuttaa?

Työmme naisten oikeuksien edistämiseksi auttaa naisia sopeutumaan myös ilmastokriisistä johtuviin muutoksiin Somalimaassa ja Keniassa, joissa naisten toimeentulo riippuu maanviljelystä.

100 €

Ilmastonmuutokseen sopeutuminen vaatii tehokasta vedenkäyttöä. 100 eurolla saadaan 20 metriä tippakastelujärjestelmää.

60 €

Maanviljelijänaiset tarvitsevat kuivuutta kestäviä siemeniä. 60 eurolla saa 30 kilogrammaa siemeniä paikalliseen siemenpankkiin ruuantuotantoa varten.

34 €

Kuivuvassa maanperässä maanviljely vaatii paljon kasteluvettä. 34 eurolla saadaan vedenkeruun myötä noin 4 000 litraa kasteluvettä.

25 €

Ilmastonmuutokseen sopeutuminen vaatii tehokasta vedenkäyttöä. 100 eurolla saadaan 20 metriä tippakastelujärjestelmää.

20 €

Maanviljelijänaiset tarvitsevat kuivuutta kestäviä siemeniä. 60 eurolla saa 30 kilogrammaa siemeniä paikalliseen siemenpankkiin ruuantuotantoa varten.

17 €

Kuivuvassa maanperässä maanviljely vaatii paljon kasteluvettä. 17 eurolla saadaan vedenkeruun myötä noin 2 000 litraa kasteluvettä.

Voit lahjoittaa myös MobilePaylla.

Lahjoita haluamasi summa numeroon 14165.

Voit lahjoittaa myös tekstiviestillä.

Lähetä numeroon 16155 tekstiviesti SOLIDAARISUUS ja teet 15 € kertalahjoituksen.

Miksi on tärkeää auttaa ilmastokriisissä naisia Itä-Afrikassa?

Maailma laahaa tavoitteissaan pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen ja seuraukset ovat jo täällä. Ilmastokriisi on suuri uhka koko ihmiskunnalle.

❗ Jo vuodesta 2008 alkaen noin 20 miljoonaa ihmistä on vuosittain paennut kodistaan ilmastokriisin seurauksena.

❗ Yli 3 miljardia ihmistä asuu erittäin haavoittuvissa olosuhteissa.

❗ Kriisi osuu etenkin päiväntasaajalla, valmiiksi hauraissa olosuhteissa asuviin: heidän ruokaturvansa ja puhtaan veden saantinsa ovat uhattuina. Luonnon katastrofit, äärimmäinen kuivuus, tulvat ja muut sään ääri-ilmiöt vaikeuttavat elämistä jo nyt.

IPCC-raportit muistuttavat, että erityisesti ilmastokriisin seuraukset vaikuttavat erityisen haavoittuvissa olosuhteissa elävien ihmisten elämään. Tämä tarkoittaa yli 3 miljardia ihmistä. Päiväntasaajan alueella ilmastokriisin vaikutukset vaikeuttavat elämää merkittävästi tälläkin hetkellä. Helleaallot, kuivuus, metsäpalot, puute ruuasta ja vedestä. Nämä ja useat muut seuraukset ovat jo lukuisten ihmisten arkea Keniassa ja Somalimaassa.

YK:n mukaan ilmastokriisin seurauksista eniten kärsivistä jopa 70 % on naisia. Naiset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa, eikä heillä ole riittävästi resursseja sopeutua kriisin seurauksiin.

Joskus arki ilmastokriisin jaloissa voi käydä myös mahdottomaksi. Tämä näkyy mm. miljoonina ilmastopakolaisina vuosittain ja luonnonkatastrofien aiheuttamina kuolemina.

Solidaarisuus auttaa Keniassa ja Somalimaassa naisia sopeutumaan ilmastokriisin seurauksiin. Koulutamme naisia ilmastoviisaista viljelymenetelmistä, kehitämme vettä säästäviä viljelyratkaisuja ja tuemme siemenpankkitoimintaa.

Lahjoittamalla autat tässä elintärkeässä työssä.

14 %

todennäköisemmin nainen kuolee luonnonkatastrofeissa

70 %

ilmastonmuutoksen seurauksille altteimmista ihmisistä on naisia

Käytämme lahjoituksesi luotettavasti

Ketteränä suomalaisena järjestönä käytämme lahjoituksesi tehokkaasti. Varoistamme 76 % menee tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen ja köyhyyden poistamiseen, 12 % hyvän hallinnon varmistamiseen ja 12 % uusien lahjoittajien tavoittamiseen. Työtämme tukee Suomen ulkoministeriö.

Solidaarisuuden kulut vuodelta 2020 76 % menee suoraan tyttöjen ja naisten auttamiseen ja 12 % hyvän hallinnon takaamiseen sekä 12 % varainhankintaan