Lapsia silpomisen vastaisessa koulutuksessa Keniassa.

Nenäpäivän tuella tarjoamme tietoa tyttöjen sukuelinten silpomisen haitoista sekä turvaamme perheiden mahdollisuuksia haastavissa olosuhteissa.

Nenäpäivän tuella saamme vuosittain turvattuja lukuisia tyttöjä sukuelinten silpomiselta ja autettua heikoimmassa asemassa olevia perheitä selviämään yli kriiseistä haastavissa olosuhteissa. Työmme keskittyy tukemaan yhteisön omaa muutosvoimaa ja paikallisia osaajia. Viemme yhteisöihin tietoa ja tuomme ihmisiä yhteen.

Silpomisen vastainen työmme tavoittaa vuosittain jopa yli 150 000 lasta

Tyttöjen sukuelinten silpominen on pohjimmiltaan sukupuolten tasa-arvoon liittyvä ongelma, jonka takia aktivoimme koko yhteisöjä tyttöjen oikeuksien puolustamiseksi sekä Keniassa että Somalimaassa. Tuomme yhteisöjä yhteen keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksista.

Tieto on avain silpomisperinteen lopettamiseksi. Nenäpäivän tuella koulutamme vanhempia silpomisperinteen haitoista. Myös lapsille ja nuorille opetetaan seksuaaliterveydestä ja heidän omista oikeuksistaan järjestämällä keskustelutilaisuuksia sekä erilaisia ikätasoon sopivia aktiviteetteja.

Nenäpäivän tuella järjestämme lapsille myös turvaleirejä. Leireillä tytöt ovat turvassa silpomiselta koulujen lomakuukausina, jotka ovat silpomisen riskiaikaa. Leireillä lapset myös oppivat silpomisen riskeistä sekä kenen puoleen kääntyä, jos uskovat kehonsa koskemattomuuden olevan uhattuna.


Perheiden ruokaturvan parantamiseen pyrkivä työmme auttaa vuosittain yli 25 000 lasta

Kuivuus- ja kuumuusjaksot luovat haasteelliset olosuhteet ruoan tuotannolle Somalimaassa. Nenäpäivän tuella autamme kaikista heikoimmassa asemassa olevia perheitä selviämään yli kuivuuskriiseistä.

Perustamistamme siemenpankeista perheet saavat paikallisiin olosuhteisiin soveltuvien hyötykasvien siemeniä. Rakentamastamme sadevedenkeruualtaasta riittää varastoitua vettä ruoantuotannon turvaamiseen, vaikka sadekausi jäisikin niukaksi.

Lue lisää työstämme ruokaturvan parantamiseksi

Solidaarisuus mukana Nenäpäivä-kampanjassa

Solidaarisuus on mukana Nenäpäivä-kampanjassa yhdessä kahdeksan muun järjestön kanssa maailman lasten puolella. Kampanjassa kerätään varoja maailman lasten hyväksi.

Nenäpäivä-kampanja huipentuu tänä vuonna Nenäpäivään 10.11. Muista katsoa suora lähetys Ylen kanavilta tai YleAreenasta klo 19 alkaen!