01.02.2024

Avoin työpaikka: Sukupuolittuneen väkivallan ehkäisyn asiantuntija

Piirretty nainen kädet pystyssä ja vieressä teksti "Tule meille töihin"

Etsimme nyt Sukupuolittuneen väkivallan ehkäisyn asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen vastaamaan Solidaarisuuden sukupuolittunutta väkivaltaa ehkäisevän kehitysyhteistyön suunnittelusta, seurannasta, kehittämisestä ja raportoinnista. Pääasiallinen toimipaikkasi on Helsinki.

Asiantuntijana vastaat kehitysyhteistyöohjelmamme toisesta kivijalasta, sukupuolittuneen väkivallan ehkäisystä, keskittyen Solidaarisuuden strategian ja pitkäaikaisen ohjelmapainotuksen mukaisesti tyttöjen sukuelinten silpomisen ehkäisyyn. 

Olet kokenut kehitysyhteistyön ja väkivaltatyön osaaja, joka etsii uusia keinoja vaikuttaa naisten oikeuksien, etenkin kehollisen itsemääräämisoikeuden edistämiseksi. Osaat arvostaa hankehallinnon rutiineja, mutta sytyt liekkeihin toiminnan kehittämisestä. Toimit rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti globaalin tiimin jäsenenä. Sinulla on intoa verkostoitua ja vaikuttaa eri foorumeilla niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. 

Monipuolisen toimenkuvasi keskiössä on sukupuolittuneen väkivallan ehkäisyyn tähtäävien hankkeiden suunnittelu, seuranta, raportointi ja kehittäminen. Osallistut myös aktiivisesti uusien yhteistyöverkostojen ja rahoituskanavien kartoittamiseen, sekä sidosryhmäyhteistyöhön ja vaikuttamiseen etenkin kotimaassa, Tuet myös viestinnän ja varainhankinnan tiimiä oman asiantuntijuusalueesi tiimoilta.

Edellytämme sinulta tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, vankkaa kokemusta sukupuolten tasa-arvon edistämisestä ja sukupuolittuneen väkivallan ehkäisytyöstä kehitysyhteistyön kontekstissa sekä hyvää hankehallinnon osaamista ja järjestötyön tuntemusta. Odotamme sinulta myös erinomaisia viestintä- ja verkostoitumistaitoja. Vahva englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito on ehdoton edellytys työssä menestymisen kannalta. Arvostamme kokemusta työskentelystä Itä-Afrikan kontekstissa sekä naisten sukuelinten silpomisperinteen tuntemusta.

Solidaarisuus on moninainen työpaikka, joten toivomme hakijoiksi erilaisia ihmisiä iän, sukupuolten ja kulttuuristen taustojen osalta.

Tarjoamme monipuolisen ja haasteellisen tehtäväkentän innostavassa organisaatiossa, jossa ammattimainen tiimi tekee työtä intohimolla ja osaamisella. Henkilöstöetumme ovat alan kärkeä ja etätöitä on mahdollisuus tehdä joustavasti.

Palkka on TES:n mukaan 3590–4326 euroa riippuen työkokemusvuosista.

Tehtävä tulee ottaa vastaan mahdollisimman pian sopimuksen mukaan.

Hae paikkaa 18.2.2024 mennessä rekrytointiportaalin kautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa 7.2. ja 14.2. klo 11–12 ohjelmajohtaja Maria Santavuo p. 050 4671565. 

Solidaarisuus rakentaa maailmaa, jossa jokaisella tytöllä ja naisella on valta päättää kehostaan ja tulevaisuudestaan. Teemme työtä naisiin kohdistuvan väkivallan, erityisesti tyttöjen sukuelinten silpomisen lopettamiseksi sekä naisten toimeentulon vahvistamiseksi Etiopiassa, Keniassa ja Somalimaassa. Olemme ulkoministeriön pitkäaikainen ohjelmatukijärjestö, jolla on yli 50 vuoden kokemus kehityshankkeista maailman hauraimmilla alueilla.