Yhteystiedot
Asiantuntijamme Kaksi kättä muodostaa sydämen piirroskuvassa

Airi Kähärä

Country Director, Kenia

Toimipaikka Nairobi

“Sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu silloin, kun naisilla ja miehillä on yhtäläinen oikeus koulutukseen, oman rahan käyttöön ja oman kehon asioista päättämiseen. Siitä seuraa koko yhteisölle hyvää ja se on oikeudenmukaista kaikille.”

Airi Kähärä on pitkän linjan kehitysyhteistyön osaaja. Hän on koulutukseltaan terveydenhoitaja ja työskenteli Suomessa vastaanottokeskuksessa ensin pakolaisohjaajana ja sitten terveydenhoitajana. Käräjäoikeuden siviilituomarina Airi toimi 12 vuotta Suomessa, ennen lähtöään Afrikkaan.

Airi on työskennellyt lähes 20 vuotta ruohonjuuritasolla Keniassa ja Somalimaassa kumppanivetoisessa hanketyössä tiimin vetäjänä. Airi on näkynyt Suomen mediassa puhumassa niin tyttöjen sukuelinten silpomisesta kuin herättämässä ihmisiä Itä-Afrikan kuivuuskriisiin.

Airi uskoo, että naiset tietävät omien yhteisöjensä ongelmat ja ratkaisut niihin. Antamalla naisille mahdollisuuksia omien yhteisöjensä kehittämiseen, he tekevät sen. Toisinaan muutoksen tekeminen vie rutkasti aikaa, mutta silloin kehitys on kestävämpää. Muutoksen vihollinen on patriarkaalinen yhteiskunta-ajatus, missä miehet ainoastaan tekevät päätöksiä  – tähän Airi haluaa vaikuttaa.

Tutustu muihin tiiminjäseniin